Surf i Kämpinge med Österlen Surfcenter

Du som följer mig på Instagram har nog koll på min ”testa nya saker och var dålig på det” utmaning. Det här året vill jag nämligen utmana mig själv, testa nya saker och verkligen leva. Att gå bortom rädslorna och göra det ändå. En viktig del av det var att köpa och köra bil. Som jag skrev i det här inlägget så handlar det om så mycket mer än bara bilen och jag är så stolt över att jag vågade ta det steget. Nu har jag även bockat av en annan sak: Att testa på att surfa i Skåne.

Att ha bil har öppnat upp otroligt möjligheter. Det gör att jag kan göra roadtrips och besöka platser som är svåra att ta sig till med andra färdsätt. För mig som har ADHD underlättar det även otroligt mycket att inte behöva planera på samma sätt som innan. Här kan jag ta mig från punkt A till punkt B utan att behöva tänka på att allt ska matcha och det frigör otroligt mycket energi. Och nu gjorde det att jag kunde utmana mig själv och åka ut och surfa. Så ljuvligt!

Testa på att surfa i Skåne

I lördags testade jag alltså på surf med Österlen Surfcenter för första gången. Och oj, vad kul det var! Jag hade i princip inga förväntningar när jag följde med. Och det gjorde att jag verkligen njöt av upplevelsen utan prestationskrav. Det gick långt ifrån perfekt, och jag måste fortfarande slipa på min teknik, men jag stod upp vilket var mer än jag förväntade mig. Och det viktigaste var såklart att jag hade så himla kul. Det gjorde det värt det tusen gånger om även om jag kastades runt i vågorna fler gånger än jag kan räkna.

Att surfa i Skåne var en häftig upplevelse. Jag älskar ju havet så det kändes verkligen magiskt att få komma ut och spendera tid i vågorna. Jag stannade upp några gånger i vattnet och bara såg mig omkring. Solen gick ner under tiden vi var där och det var så himla vackert. I det här fallet åkte vi till Kämpinge för att det fanns bättre vågor där men jag är sugen på att testa på surf på Österlen framöver också. Tänk vilken upplevelse det är att få leva ändå.

Att våga testa nya saker och vara dålig på det

Att testa nya saker får mig verkligen att växa som människa. Dels för att det motarbetar min syn på att jag är mina prestationer. När jag vågar vara dålig på något och verkligen njuta av det inser jag hur mycket jag har missat när jag har fokuserat för mycket på prestation. Dessutom är det ju just när vi vågar vara dåliga på något som vi faktiskt lär oss. Och det tycker jag är en nyttig erfarenhet.

Vad skulle du vilja testa som du tvekar kring av rädsla eller fokus på prestation? Hur skulle det kännas om du vågade testa ändå och visade dig själv att det går?

Lästips: Projekt ”förbereda bilen inför roadtrips” har börjat

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *