Staycation på vackra Aspö utanför Karlskrona

Ett av våra semesteräventyr var en långhelg på Aspö utanför Karlskrona. Först tog vi tåget upp vilket var toppen nu när vi har Skånetrafikens Sommarkort. Vi la helt enkelt bara till biljett till Karlskrona i appen. När vi kom till Karlskrona åt vi lunch och promenerade till färjan. Färjan till Aspö är gratis och går ofta, i alla fall om man åker dagtid. Karlskrona är inte så stort så det tog oss ungefär en kvart att promenera till färjeläget från stationen.

Lunch i Karlskrona innan färjan till Aspö

Om man tar tåget så kan det vara lite tight att hinna med den som går direkt efter ankomst. Ifall tåget är försenat kan det bli tight med tid, i alla fall om man reser med barn, så mitt tips är att kolla upp något litet att göra i Karlskrona mellan. Det är bättre att ta det lugnt, äta något och njuta av en ny stad än att hetsa för att hinna. Om du frågar mig i alla fall.

Under våra dagar på Aspö badade vi varje dag, spelade spel, lekte och gjorde det vi kände för. Det var skönt att ha några dagar med miljöombyte utan saker planerade. Det blir såklart inte så mycket lugn och ro med två små barn, men vi kunde i alla fall känna oss fria att planera våra dagar som vi ville.

Strand, bad och grönska

Något jag älskar med Blekinges Skärgård är blandningen av strand och grönska. På de flesta platser jag har varit på är det väldigt lummigt och mysigt även om man är vid kusten. Jag har spenderat många somrar på västkusten också, vilket har varit fantastiskt, och det är härligt att se hur olika miljöerna kan vara trots att det inte är så stora avstånd mellan.

Tänk vad mycket man kan upptäcka även när man håller sig i närområdet! Det finns så mycket vackert här i Sverige och variationen i miljöerna är fantastisk. Jag ser fram emot att utforska mer och mer i takt med att barnen är äldre. Det är så mycket enklare att göra saker tillsammans nu när de är mer självständiga. När man skulle ha med skötväskor, vagnar och en massa annat och bära på barnen konstant ville jag helt ärligt mest vara hemma.

Lästips: Åh, vad jag älskar Skånes stränder!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *