Återhämtning och självkärlek kan vara så många olika saker

En sak jag ofta påminner mig om är att självkärlek och återhämtning kan vara olika saker. För mig varierar det från dag till dag. Vissa dagar behöver jag vila. Andra dagar behöver jag roliga aktiviteter. Återhämtning kan vara allt från att träffa vänner till att vara själv i tystnad. Ibland behöver jag gröna smoothies och ibland behöver jag glass framför TVn. Jag tror att vi behöver fundera kring vår syn på vad självkärlek och återhämtning är. Det är så lätt att fastna i bilder av hur det ”borde” se ut och att det blir ännu en del av vårt liv där vi ska prestera och våra duktiga.

Vad innebär återhämtning för dig?

Jag tror att det viktigaste är att fråga oss själva vad återhämtning faktiskt innebär. Hur kan du ge dig själv kärlek och återhämtning just nu? Vad skulle det kunna vara för dig just idag? Det kan förändras över tid men det viktigaste vi kan göra för ökad självkärlek är att faktiskt börja lyssna. Att anpassa oss efter våra känslor, vår dagsform och vårt mående. På så sätt kan vi göra förändringar med kärlek för oss själva där vi är just nu. Det behöver inte vara stora saker. Det viktiga är att du gör någonting som ger dig ny energi.

Självkärlek och personlig utveckling är ingen linjär resa

Det är även viktigt att påminna sig om att resan mot självkärlek och personlig utveckling inte är linjär. Det är okej att testa sig fram, omvärdera och förändra efter hand. Ta ett steg i taget. Det viktiga är att du kommer igång och att du gör någonting, inte exakt vad det är. På så sätt tränar du dig själv att lyssna inåt och agera i linje med det du hör. Att sätta dig själv först och fylla på med energi så att du även kan ge kärlek och omtanke till andra. Var snäll mot dig själv. Du är precis där du behöver vara precis just nu. Ta det ett steg i taget.

Känner du att du vill leva med mer självkärlek men vet inte riktigt var du ska börja? I min kurs Självkärlek i Vardagen får du vägledning kring dina värderingar, behov och vad självkärlek kan vara för dig. Du får övningar och verktyg som du kan implementera direkt i din vardag. Det är en kurs för dig som vill börja lyssna på dig själv och skapa hållbar förändring i ditt liv. Låter det intressant? Då kan du se introduktionen gratis och registrera dig här.

Lästips: Kan självkärlek vara en god lunch?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *