Alla versioner av dig förtjänar kärlek

Tänker du ibland att när du bara är si eller så så ska du älska dig själv? Acceptera dig själv? Det är lätt att fastna i det. Att känna att det alltid beror på något annat. En ständig jakt efter en bättre version av sig själv. Men självkärlek handlar i grund och botten om att möta dig själv där du är. Du kan inte hoppa över några steg. Din resa börjar där du är här och nu och du är värd kärlek oavsett vad.

Det här kan även visa sig genom att du klandrar dig själv även när det kommer till självkärlek. Att du känner dig dålig för att du inte älskar varje liten del av dig själv varje dag. Det kanske känns jobbigt att du inte lyckas se på din kropp som du hade velat. Du kanske får dåligt samvete när du inte gör yoga, skriver i din dagbok, mediterar eller något annat som får dig att må bra.

”Men självkärlek handlar i grund och botten om att möta dig själv där du är. Du kan inte hoppa över några steg. Din resa börjar där du är här och nu och du är värd kärlek oavsett vad.”

Jag vet att det är lättare sagt än gjort men det viktigaste är att möta dig själv. Att förlåta dig själv och inse att alla versioner av dig själv behöver kärlek. Den du är nu, den du har varit och den du kommer bli. Om du inte kan älskar dig själv där du är just nu kommer du inte älska dig själv mer när du har uppnått något. Allting börjar inifrån.

Att veta detta löser inte allt. Men det kan vara en viktig påminnelse att stanna upp och fråga dig själv var du är just nu. Hur ser ditt liv ut nu? Vad kan du göra för att leva med mer självkärlek här och nu? Vilka delar av dig själv behöver du acceptera och jobba med för att komma vidare? Det är när vi vågar möta alla delar av oss själva som vi verkligen kan bli fria från gamla mönster, växa och utvecklas.

Du förtjänar kärlek precis som du är här och nu

Vill du börja leva med mer självkärlek och omtanke för dig själv? Igår lanserade jag min kurs Självkärlek i Vardagen på Mina Webbkurser och jag är så stolt, glad och tacksam över den fantastiska respons jag har fått. I kursen får du gå till botten med vad självkärlek är för dig utifrån dina värderingar och behov. Du får jobba aktivt med att skapa hållbar förändring och självkärlek utifrån just ditt liv.

Det är en kurs för dig som känner att du inte riktigt har tid för dig själv. Du som inte riktigt vet var du ska börja. Du som längtar efter att leva med mer kärlek och omtanke gentemot dig själv. Om du känner att det resonerar med dig, kika gärna på kursintroduktionen och hör av dig om du har några frågor. Jag är så tacksam över att få vara en del av din resa.

Lästips: Självkärlek handlar inte om att ”bli” någon, det handlar om att skala bort allt som inte är du

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *