Pyssel, piff och hemmafix

Vi har haft väldigt lugna dagar den senaste tiden. Förutom de vanliga vardagsbestyren har den mesta tiden gått åt att få klart det som behöver rundas av inför julledigheten. Jag har även börjat känna mig inspirerad i hemmet igen och det känns mysigt och roligt att piffa till saker här. Jag tror att en del ”lossnade” när vi fick i ordning den andra väggen i vardagsrummet. Det har dessutom gått framåt med utrensningen här hemma vilket har gett mig ny energi. Jag är en sådan person som vill låta saker ligga framme när jag rensar så att jag verkligen gör mig av med det. Annars är risken att jag bara lägger tillbaka det i lådorna och glömmer bort det tills nästa utrensning äger rum.

Mitt senaste projekt var att sy upp våra vardagsrumsgardiner. Jag fixade klart två av dem för ett par månader sedan men de andra två har blivit bortglömda. Nu tog jag till slut tag i det och det blev hur bra som helst. Det blev inte helt rakt gjort då jag gjorde det hastigt och lustigt men det syns ändå inte på håll. Bättre att något blir gjort än att man struntar i det för att man vill göra det perfekt tänker jag. Jag passade även på att dela upp buketten jag köpte från Pretty Flowers här i Lund för ett tag sedan.

När jag väl köper snittblommor ser jag i princip alltid till att köpa blommor som håller länge och kan ge glädje även när de är torkade. I det här fallet delade jag upp buketten i två mindre: En med hortensia och eucalyptus som ska blir torkad och en lite mindre som får fortsätta stå i vatten ett tag till. Den här färgskalan i blått och lila är verkligen helt i min smak och gör så mycket för stämningen här hemma. Så fridfullt men ändå så levande.

För mig gör det stor skillnad att pynta, piffa och fixa med saker hemma. Det kan vara så avslappnande att bara göra något med händerna som inte kräver alltför stor tankemöda. Känner du likadant? Eller pysslar du kanske med något annat som får dig att slappna av mellan varven?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *