Pyssel – Glassar till leksaksköket av återbrukat material

Hur går det för er i VAB-tider? Vi har varit väldigt skonade från sjukdomar den här vintern men vi har inte sluppit helt. Den här veckan slog förkylningen till och vi har haft en hel del tid tillsammans hemma. Vi försöker dock hålla oss sysselsatta ändå och en sak som alltid går hem är pyssel. Våra barn gillar att pärla och rita men jag försöker även hitta på enkla pyssel som vi kan göra tillsammans. Häromdagen gjorde vi glassar. Enkelt, snabbt och roligt att variera! Det går dessutom att göra av saker som annars ofta slängs istället för att köpa nytt pysselmaterial. Såhär gjorde vi:

Du behöver:

  • Vit kartong
  • Färgpennor
  • Glasspinnar
  • Lim

Vi använde en vit kartong från Sellpy. Klipp ut två likadana glassar. Färglägg som ni vill. Limma ihop kartongbitarna med en glasspinne mellan. Klart! Gör så många ni vill i olika storlekar, färger och former. Ett enkelt pyssel som även kan användas till lekar. Vill barnen även ha strössel till glassen? Leta upp några pärlor och limma på eller dekorera med ett brunt snöre som föreställer chokladsås.

Kartong från Sellpy
Enkelt pyssel för barn
Pyssel för hela familjen! Glasspinnar till leksaksköket.
Enkelt pyssel för hela familjen - Hemmagjorda kartongglassar

Pysselidéer för sjukdomstider

Jag är även sugen på att göra en glasskiosk av återbrukade kartonger från t.ex. Matsmart, men det blir ett lite mer tidskrävande projekt. Det hade nog kunnat vara roligt att pyssla ihop annan sorts leksaksmat också. Hade det inte varit coolt med en kiosk och tillbehör som är helt tillverkade av återbrukat material? Vad hade ni haft till mer än det jag redan har nämnt?

Vad brukar ni göra med familjen i sjukdomstider? Har ni några bra knep att dela med er av? Eller något pyssel som alltid går hem i er familj? Dela gärna med er i kommentarsfältet! Alla knep som kan göra vabbandet enklare eller roligare är välkomna hos mig.

Lästips: Handla second hand till barn

1 Comment

  1. Pingback: Enkla pyssel, pepparkakor med kristyr och mysiga stunder - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *