Klassiska vita hållbara sneakers från Orba

Som du vet så köper jag det mesta till min garderob second hand. Det finns så otroligt mycket fint begagnat att det känns onödigt att köpa nytt. Det finns dock vissa fall då jag väljer någonting nyproducerat. I sådana fall är det viktigt för mig att det är någonting jag verkligen kommer använda mycket och länge, att det är något av hög kvalitet och att det på något sätt är schysst producerat. Du kan läsa mer om mina tankar kring hållbar och medveten konsumtion här.

Någonting som har fått flytta in i min garderob den senaste tiden som är nyproducerat är mina vita hållbara sneakers från Orba. Om du följer mig på Instagram så har du säkert sett dem skymta på stories där. De är schysst producerade och designade för att vara biologiskt nedbrytbara. Materialet är växtbaserat och de är bland de snyggaste skor jag har ägt. För mig är Orba ett märke som verkligen har ett helhetstänk kring hållbarhet.

Hållbara sneakers med klassisk design

Många verkar ha en bild av att en hållbar garderob måste innebära en viss stil och vissa hållbara skomärken har absolut andra färger än ”vanliga” sneakersmärken. Det jag älskar med de här är att de är klassiska och minimalistiska men ändå med en twist. Materialet är inte kritvitt utan snarare gräddvitt och texturen är underbar om du frågar mig. De är stilrena men det händer ändå någonting mer vilket jag älskar.

För mig är det viktigt att verkligen tänka igenom vad jag gillar och använder. Det är så lätt att läsa olika guider och fastna i tankar kring vad man ”borde” ha i sin garderob istället för att se över vad man själv tycker om. För en person är en kostym en riktig investering medan det blir något som samlar damm i garderoben för en annan. Och för mig som använder sneakers ofta är ett par klassiska, vita, hållbara sneakers en given favorit i skogarderoben.

Har du hört talas om Orba och deras hållbara sneakers?

Lästips: Hållbart mode – Jeans och krispig vit skjorta

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *