Invigning av Återbruket på Mobilia i Malmö

Är det bara jag som älskar att det poppar upp cirkulära initiativ lite här och var? Vi har sedan ett par år tillbaka FixaTill i Lund, som har olika workshops, och häromveckan var jag på invigning av Återbruket på Mobilia. Där fanns massor av hållbara alternativ till nykonsumtion, från kläder till cyklar och prylar. Det kändes verkligen som en mötesplats med soffor och ett litet café.

Upcyclade smycken på Återbruket på Mobilia
Invigning av Återbruket på Mobilia

Mötesplats med fokus på återbruk

Jag och min minsting åkte in till Malmö och mötte upp Elin och hennes son för att besöka Återbruket på invigningsdagen. Om du tar dig från Lund går 171an till Södervärn, sedan är det en liten promenad bort till Mobilia. Det var intressant att gå runt där även med barn. Det var dock ganska mycket folk i och med att det precis hade öppnat. C fastnade extra mycket för SwopShop som har öppnat en liten butik där inne. Där fanns allt från leksaker till barnkläder som man kan byta till sig genom att själv ta med sig saker och betala en mindre avgift. Hur bra som helst!

Hållbara produkter på Återbruket på Mobilia
Invigning av Återbruket på Mobilia i Malmö
Sticklingsbyte på Återbruket på Mobilia i Malmö

Jag gillade verkligen inredningen med vackra inslag av trä och vintage. Jag hade gärna suttit här och fikat länge om jag inte hade haft med mig en 2,5-åring med sprall i benen… Hehe. Vid nästa tillfälle tänkte jag ta med mig en stickling och byta vid deras bord för sticklingsbyte. Superkul sätt att uppdatera hemmet utan att köpa nytt!

De vackra smyckena av återbrukade silverskedar tilltalade mig också extra mycket. Jag ska nog slå till på ett sådant smycke lite längre fram. Det fina med återbrukade detaljer är ju att de ofta är olika och att just den saken man själv köper är one of a kind. Det gillar jag.

Återbruket på Mobilia i Malmö

Ett snabbt besök på Myrorna

Vi stannade även till en stund på Myrorna där jag fick chansen att prova jeans. De har ett väldigt bra utbud när det kommer till kläder och jag hittade två par jeans som fick följa med mig hem. Jag fyndade även en Waldorf-docka till barnen för 20 spänn. Ett av de bästa fynden på länge!

När jag bodde i Malmö gick jag ofta hit just för att de har lite av varje.

Myrorna i Malmö
Second hand på Myrorna i Malmö

Lästips: En lördag i Lund

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *