Österlen: Napolitansk pizza i Kivik och klippigt bad i Brantevik

För ett tag sedan tog jag en spontan roadtrip ut på Österlen. Först begav jag mig till Kivik och åt pizza hos Gustafs på Österlen. Det var den bästa pizzan jag har ätit på länge och den var väl värd att köra i en timme för. Jag satte mig på uteserveringen, valde en klassisk margeritha och tog en alkoholfri öl. Det var underbart att bara sitta där för mig själv och njuta av kvällen. Och av god mat såklart.

Efter pizzan körde jag till Brantevik och stannade över hos familj. På morgonen begav vi oss iväg och badade vid klipporna. För mig som älskar att bada i Knäbäckshusen var det en härlig omväxling. Jag kan verkligen uppskatta sandstrand men det är någonting vilt och vackert med klippor. Jag gick runt barfota och njöt av underlaget under fötterna. Det var ganska starka vågor när vi var där och de slog mot klipporna. Vi klättrade i med hjälp av en stege, doppade oss och satt på klipporna med saltvatten i håret innan vi gick hem igen.

Vilda vågor och bad från klipporna i Brantevik

Brantevik är en väldigt mysig liten by med många vackra hus. Den här gången blev det bara en snabbvisit för min del men jag kan tänka mig att det är härligt att spendera en längre semester här. Varför inte hyra ett hus i en vecka? Även om det är en mindre by så finns det café och restaurang. Och självklart fantastiska utsikter.

Det är så lätt att ta för givet det som finns runt hörnet. Men bara att åka till ett nytt ställe här i Skåne över dagen kan ge mig så mycket ny energi och inspiration. Att få äta något gott, se en ny plats och köra på småvägar är något av det bästa jag vet. Vilka småsaker i vardagen ger dig ny energi och inspiration?

Lästips: En härlig lunch med Emma på At Mollberg i Helsingborg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *