Human design och hållbart företagande

En sak jag älskar med human design är hur mångfacetterat det är. Även när man kan mycket om det så finns det ständigt nya lager att upptäcka. Och det går verkligen att applicera på alla delar av livet. Sedan jag begav mig ut på min personliga resa med human design har jag vuxit otroligt mycket som människa. Jag har blivit en bättre förälder för att jag förstår mina barns design. Och jag har även levlat upp otroligt i min business. Här delar jag med mig av hur du kan tänka kring human design och hållbart företagande.

Hur kan man applicera human design i sin business?

Så hur hänger human design och business ihop? Hur du använder dig av human design i din business handlar dels om du är enmansföretagare eller om du arbetar i grupp. Human design är nämligen inte bara ett fantastiskt verktyg för att leda sig själv. Det hjälper oss även att förstå gruppdynamiker och få bättre resultat när vi arbetar tillsammans med andra. Det spelar även roll om vi som småföretagare vill outsourca det som tar onödigt mycket energi. Det finns andra som är bra på det du inte är bra på. Så våga stå i din styrka och lämna bort resten. Human design kan ge dig insikter kring vem som bäst kan hjälpa dig och hur du bäst hjälper andra.

”Det finns andra som är bra på det du inte är bra på. Så våga stå i din styrka och lämna bort resten. Human design kan ge dig insikter kring vem som bäst kan hjälpa dig och hur du bäst hjälper andra.”

Om du är Manifestor, som jag, så är du till exempel gjord för att initiera saker och sätta saker i rullning. För oss kan det underlätta att förstå att vi inte i första hand ska slutföra allting själva. Kan du outsourca saker som dränerar dig? Kan det ge dig utrymme att fokusera på att vara kraftfull i det som är din zone of genius? Eller kan du genomföra vissa projekt tillsammans med andra? För oss kan magi skapas om vi till exempel låter en passionerad Generator som känner HELL YES kring vårt projekt få slutföra det. Och vi kan verkligen steppa upp vårt game om vi vågar ta emot en Projectors insikter kring hur saker kan bli bättre. Eller en Reflectors perspektiv på helheten.

Vilken energityp du är påverkar även din relation till arbete och återhämtning. Om du är Manifesting Generator kan du antagligen jobba otroligt snabbt och mycket med saker som väcker din passion. Är du däremot Projector så är det viktigare att vara mån om din energi och verkligen fundera över vad du spenderar din energi på. Du är här för att leverera kvalitet framför kvantitet och ska ta betalt utifrån det. Lita på att dina unika insikter är värdefulla.

Din human design authority och profil i din business

Förutom din energityp är din authority och profil någonting som verkligen kan hjälpa dig att steppa upp i din business, din karriär och ditt ledarskap. Din profil är en nyckel för att förstå hur du lär dig och kompetensutvecklar dig. Det visar även om du mår bäst av att göra detta ensam eller i relation till andra. Den kan även avslöja potentiella skuggsidor som kan hjälpa dig att undvika hinder om du är medveten om dem.

Om du har en 5a eller 4a i din profil så har du till exempel ett behov av att lära dig genom relationer till andra. Har du en 1a i din profil lär du dig genom att grotta ner dig. Men med en 3a i din profil lär du dig genom erfarenhet. Din profil i kombination med de andra komponenterna i din human design ger dig kraftfulla nycklar om du vill nå din fulla potential.

Din authority är också viktig både när du fattar beslut ensam och i relation till andra. Det är nämligen din unika intuition. Så för att du ska kunna landa i vad som är rätt beslut för dig är det viktigt att förstå den. I en grupp har vi ofta olika typer av authorities som tar olika lång tid. För att arbetet ska kännas bra för alla är det alltså viktigt att hedra allas process. Tro mig, det är värt att ge det tiden och utrymmet det behöver.

Human design och hållbart företagande

Human design är ett fantastiskt redskap för att bygga upp ett hållbart företagande både som enmansföretagare och som ledare i en större organisation. Genom att förstå hur alla fungerar är det mycket enklare att förstå hur man kan skapa bästa möjliga flow och låta alla stå i sina unika styrkor. På så sätt slösar man inte energi i onödan och alla kan fokusera på att verkligen göra det som ger resultat.

Vill du arbeta med human design och hållbart företagande och se hur det kan hjälpa dig i din business? Boka min human design business boost idag om du är enskild företagare eller kontakta mig om du vill boka in mig som konsult för en större organisation.

Lästips: Hitta ditt work flow med human design

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *