Skapa ett trivsamt hem med växter

– Inlägget innehåller reklam för Impecta

Jag älskar att hitta kreativa sätt att inreda hållbart. Att leta efter inredning second hand och på loppis är ett sätt. Sedan kan man även piffa till och göra om saker med målarfärg, nya handtag eller växtfärgning. Ett annat sätt att skapa ett trivsamt hem är genom att inreda med växter. Jag tar gärna sticklingar på de växter jag redan har och planterar om dem för att de ska få nytt liv men nu är jag även sugen på att testa att så mina egna växter.

Så dina egna krukväxter

Jag tycker att det är någonting speciellt med att se något växa. Det kan vara allt från tomater på balkongen till sticklingar som får rota sig och bli till stora plantor. Jag tycker att det finns någonting fint med att få vårda någonting och hjälpa det att växa i sin egen takt. Om du skulle vilja så dina egna krukväxter så kan du kika in hos Impecta för fina krukväxtsfrön. Där finns många olika varianter att välja på. Det finns både gröna krukväxter, blommande krukväxter, klättrande krukväxter och suckulenter.

Hållbar inredning med mycket grönt

För mig ger växter en speciell känsla av hemtrevnad. Det kan göra ett hem som annars är väldigt avskalat riktigt mysigt och livfullt. Jag föredrar gröna blad, dels för deras utseende och ofta enkla skötsel, men det finns ju så många vackra växter att välja på. Och det fina med att ta sticklingar, byta växter med vänner och så egna växter är att man kan experimentera kring vilka växter man vill ha. Förra sommaren hade jag till exempel jättemånga palettblad och tog massor av sticklingar men i år har jag valt att hålla det enkelt och bara ta hand om de växter jag har.

Inreda med växter och blommor 

När jag inreder med blommor och växter försöker jag tänka på att sprida ut dem på olika ställen. Vissa står i fönsterkarmen och vissa lite längre in i rummet. På så sätt kan jag anpassa mängden ljus efter växternas behov. Jag försöker även placera växter på olika nivåer. Någon står på en hylla och någon står på en piedestal. En annan hänger i en makraméampel på väggen och vissa står traditionsenligt vid fönstret. Att inreda med växter är ett enkelt sätt att skapa ett trivsamt hem om du frågar mig.

Brukar du inreda med växter? Har du några tips på hur man kan göra det på bästa möjliga sätt? 

Lästips: Mina senaste second hand-fynd från Erikshjälpen

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *