Östergatan 25 i Malmö – Klassisk italiensk mat när den är som bäst

Har du varit på Östergatan 25 i Malmö? Det är ett riktigt guldkorn för oss som älskar italiensk mat som jag ser fram emot att komma tillbaka dit om och om igen. Min man överraskade mig och planerade in en date night där. Vi möttes upp på Malmö Centralstation och promenerade bort tillsammans. Östergatan 25 ligger nämligen bara ett stenkast därifrån men det är lätt att missa om man inte är målmedveten. Utsidan ser ganska enkel ut men det ligger i vackra gamla lokaler.

Burrata, pizza och tiramisu…

En liten stund senare var vi på plats. Och wow, vad imponerad jag blev! Stället var mysigt, avskalat och inbjudande. Vi beställde en burrata med tillbehör till förrätt som var den godaste vi båda har ätit. Och då har vi ätit en hel del. Efter det blev det två olika pizzor som vi delade på, en vit och en röd. Vi brukar göra så när vi äter pizza för att kunna testa så många olika sorter som möjligt. Sist men inte minst blev det tiramisu till dessert – En av våra absoluta favoriter.

Maten var klassisk men otroligt vällagad och det kändes verkligen att det låg omsorg bakom. Även om det var gott om folk där när vi gick dit så tror jag att det är ett ställe som verkligen är underskattat. Om du inte har varit där än så passa på innan de har fullbokat lång tid framöver.

Date nights, gamla godingar och nya favoriter

Jag älskar att hitta nya favoritställen och vi brukar använda date nights till just det. Ibland går vi tillbaka till ställen vi gillar, ibland utforskar vi nya platser men gemensamt är att vi i princip alltid äter gott. Det finns så många härliga ställen här i Lund och Malmö så vi är verkligen lyckligt lottade.

Har du varit på Östergatan 25 i Malmö? Vad tyckte du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

Lästips: Middag på Atmosfär i Malmö

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *