Höjdpunkter från den senaste tiden

Många av inläggen jag skriver här är guider och artiklar som är tänkta att kunna finnas kvar och ge värde länge. Men ibland känns det fint att bara skriva om vardagen också. Om livet. De där små sakerna som ”bara” händer men som egentligen bildar allt det stora. Att skriva vardagliga ”just because” inlägg då och då hjälper mig att stanna upp och uppskatta allt jag har.

Så här kommer ett sådant inlägg. Med gott och blandat av saker som har hänt den senaste tiden. Saker jag är tacksam för. Och små tips och idéer som kanske kan inspirera dig också.

En riktig vilodag

Tro det eller ej men jag är inte särskilt bra på att vila. Jag är lätt den som kommer på 374737 olika projekt som jag ska göra när jag är ledig. Ibland blir det bra. Ibland blir det på tok för mycket. Min man är dock på mig om hur viktigt det är att jag faktiskt tar pauser och återhämtar mig så det har jag börjat göra. En dag gjorde jag i princip ingenting annat än att ligga under mitt täcke på soffan, läsa, dricka varm choklad och kolla på film och det var LJUVLIGT. Så om du har känt att du behöver något liknande så är detta ditt tecken. Daring Greatly av Brené Brown är förresten en fantastisk bok om du behöver något bra att läsa.

Höstplagg och kaffe i termosmugg

Hösten är min absoluta favoritårstid. Jag älskar myset, krispiga dagar, att krypa upp under en filt, vackra löv… You name it. Det är en sådan härlig tid av produktivitet och lugn som jag verkligen trivs i. Och något jag verkligen älskar är höstplagg. Ullbyxor, lager på lager, kapport och boots är alla favoriter hos mig och nu får jag gå all in på det jag älskar stilmässigt. Utöver det är jag väldigt tacksam över min keep cup som jag fyller med kaffe eller annan varm dryck. En riktig höstfavorit!

Promenader med barnen

En sak som ofta får mig att känna mig otillräcklig som mamma är att jag sällan kan ge ett av barnen fullt fokus. Ofta vill de prata eller göra något med mig samtidigt och det får mig lätt att känna mig splittrad. Det är även svårt att ge sin fulla uppmärksamhet när vardagen rullar på och man har saker att göra. Vi har dock testat att jag tar promenader själv med dem en och en. Och det är så himla mysigt! Inga distraktioner, frisk luft, rörelse och full möjlighet att bara prata om allt mellan himmel och jord. Jag kan varmt rekommendera det.

Brödbak för att fylla frysen

En sak som jag har gjort för att spara pengar den senaste tiden (läs fler tips här) är att börja baka eget bröd. Och det har blivit en riktigt mysig helgrutin. Just nu bakar jag oftast formfranska, gör två limpor, skivar upp och fryser in. På så sätt har vi bröd hela veckan som vi kan rosta och äta. Plus att det är riktigt gott.

Det var mina vardagliga höjdpunkter för den här gången! Men varje gång jag gör det blir jag sugen på att göra det oftare. Det är verkligen ett mysigt sätt att stanna upp, kika i kamerarullen och tänka på allt jag är tacksam över i livet. Vad tycker du om detta? Ska vi göra det lite då och då? Och vill du kanske dela med dig av några egna höjdpunkter ur ditt liv i kommentarsfältet?

Lästips: Glöm inte bort de små sakerna

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *