Middag på Atmosfär i Malmö

I lördags var min faster här och hälsade på innan hon flög hem till New York så vi passade på och åt middag på Atmosfär i Malmö. Det är ett av våra favoritställen här omkring. En stor anledning till det är för att de har tre av de bästa sakerna jag vet: Ostron, råbiff och chokladfondant. Och en massa annat gott också såklart. Vi hade bokat bord vid 20.00 och beställde drinkar innan vi satte oss ner. För mig blev det en whisky sour. Sedan började vi med ostron som verkligen var av toppkvalitet. Om det är något jag aldrig får nog av så är det just det. Helst med ett glas bubbel till.

Efter förrätten åt jag råbiff och vi beställde även in annat gott till bordet. Atmosfärs koncept är uppbyggt så att tanken är att man just beställer några olika rätter. Det finns både en stående meny, med råbiffen inkluderad, och en tillfällig meny som varierar. Allt jag har ätit där hittills har varit otroligt gott och jag älskar att det finns en stor variation bland rätterna. Trots det så kommer jag dock ofta tillbaka till mina favoriter. Varför ska man bryta ett fungerande koncept…?

Sist men inte minst tog jag en chokladfondant med vaniljglass, jordnötter och dulche de leche. Mmmm! Den var precis sådär rinnig och härlig inuti som man vill att den ska vara. Och med en perfekt kombination av klassiska smaker. Vi satt och pratade länge om allt mellan himmel och jord, så pass länge att de hann stänga restaurangdelen, innan det var dags att åka hem.

Atmosfär i Malmö ligger ungefär vid Malmö Stadsbibliotek, på gångavstånd från Triangeln om man kommer med tåget. Det går även smidigt att ta buss 171 till Stadshuset om du åker från Lund som jag gör. Det är en riktigt stämningsfull restaurang med vacker inredning, en av mina stora svagheter, och mjuk belysning där det är trevlig att sitta länge. Hit vill jag gärna åka fler gånger.

Har du varit på Atmosfär i Malmö?

Lästips: En ljuvlig kväll på Elsa i Malmö

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *