Organisera mera! Smart och snygg förvaring.

– Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns

Är det bara jag som känner en orimlig tillfredställelse av att organisera hemma? Jag har hittat en hel del förvaring second hand, men det är också en av de saker jag har köpt nytt. Ibland är det helt enkelt smidigast att köpa flera av varje. När jag väl köper något nytt tänker jag alltid igenom köpet ordentligt och väljer produkter som jag kan ha länge, och det gäller såklart även produkter för förvaring och organisering. De ska vara flexibla, användbara och lätta att placera på nya ställen. De ska även vara av hög kvalitet så att de kan användas och slitas på länge. Jag lägger gärna lite mer pengar på bra förvaring då jag ser det som ett långsiktigt köp och något som gör stor skillnad i vardagen.

Smart förvaring och organisering

För ett tag sedan beställde jag hem smart förvaring från Åhléns. Jag gillar deras sortiment och handlar gärna därifrån när jag väl köper nytt. De har både boxar för pappersförvaring, tvättkorgar och förvaring till garderoben. När jag väl har köpt ny förvaring därifrån har jag varit väldigt nöjd och jag har lådor därifrån som är hela och fina efter flera års användning. Lådorna jag köpte den här gången var två olika varianter: Kartonger från Bigso och mjuk förvaring från Åhléns eget märke. De första kommer jag använda till förvaring av presentpapper, silkespapper, DVD-filmer, spel och pyssel. De andra har jag använt för att organisera garderoben.

Organisera garderoben – Före och efter!

Min garderob är ganska organiserad över lag, men överhyllorna har varit kaos sedan vi flyttade in. Vilket var för två år sedan…. Det var alltså hög tid att ta tag i förvaringen! Jag mätte utrymmet innan jag beställde och de här förvaringslådorna passade perfekt. Jag gillar att de är mjuka och lätta vilket passar perfekt på överhyllor. Det känns inte så lockande med tunga lådor som man kan tappa när man tar ner dem…

Både de här och kartongerna från Bigso var smidiga att få hem i och med att de anlände i platt form. Kartongerna satte jag snabbt och smidigt ihop själv och de här fällde jag bara upp. Mycket smidigare än lådor man ska bära hem i full storlek. När jag beställer via Åhléns väljer jag antingen upphämtning i varuhus, vilket är gratis, eller hemleverans beroende på hur mycket jag beställer. Båda alternativen är väldigt smidiga.

Förvaring av kläder

I mitt fall fylldes alla lådorna av kläder. Här ville jag ha plagg som jag använder regelbundet och enkelt vill ha tillgång till men inte känner behov av att ha framme. I den ena la jag till exempel träningskläder och i den andra mjukis- och loungeplagg. På galgarna har jag plagg jag gärna vill se och inspireras av med olika färger och mönster, och såklart plagg som mår bra av att hänga. I den hängande förvaringen har jag byxor- t-shirts och andra basplagg. De flesta plagg jag äger fungerar oavsett säsong men de få plagg som inte används just nu förvarar jag på ett annat ställe i rummet.

Jag blev väldigt nöjd med den här lösningen och tycker att det blev både snyggare och mer överskådligt. Hur har du löst förvaring av kläder? Har du några smarta knep att dela med dig av när det gäller organisering av garderoben? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Lästips: Kom igång med en bohemisk kapselgarderob

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *