Från Disney Store på Times Square till ostron i The Village

Igår gjorde jag så mycket att jag knappt minns allt. Först begav vi, jag och min syster, oss till Times Square. Det är som sagt inte min favoritdel av New York MEN där finns något speciellt: Disney Store. Jag var ute efter presenter till mina barn och hittade saker som jag vet att de kommer älska. Gissa vem som har ordnat julklapparna redan i September det här året…? Det fanns så himla mycket att välja på men till slut valde jag två olika prinsessklänningar, två olika tiaror och karaktärerna Joe Carter och katten från filmen Själen. Om du inte har sett den än så kan jag varmt rekommendera den! Den handlar om livet, döden och meningen med allt och är otroligt fin.

Coldbrew i solen och massor av böcker

Efter Disney Store tog jag tunnelbanan ner till West 4th Street. Först stannade jag till på Third Rail Coffee och drack en coldbrew med havremjölk i solen. Det är otroligt varmt här så det behövdes! Efter det promenerade jag bort till McNally Jackson Bookstore, en liten independent bookstore, som jag hade läst om. De hade ett fantastiskt utbud av alla möjliga sorters böcker för både barn och vuxna så jag fick verkligen lägga band på mig för att inte köpa för många. Attans att bagaget inte får väga alltför mycket…

Det blev två böcker till barnen och två till mig som följde med hem. Jag ser dock fram emot att komma tillbaka till McNally Jackson fler gånger när jag är här. Det är så fint med bokaffärer som har massor av olika spännande titlar för alla åldrar.

Ostron och happy hour på Mermaid Bar

Efter en promenad runt i SoHo tog jag tåget till min syster, vi gjorde oss i ordning och tog tunnelbanan till The Mermaid Bar där vi hade bokat bord. De hade Happy Hour där man kunde köpa en viss sorts ostron och annat gott till ett billigt pris så vi testade lite av varje. Efter det beställde vi även in två av varje sort från den vanliga menyn för att testa alla. Ibland tycker jag att det är svårt att förstå skillnaden på olika ostron men det blev enklare när vi testade flera olika direkt efter varandra.

Mermaid Bar har precis öppnat på nytt i nya lokaler och det är ett riktigt trevligt ställe. Man får lov att sitta inne om man har vaccinkort men de har även en mysig uteservering. Om du är i New York och gillar seafood så kan jag varmt rekommendera ett besök där.

Jag är otroligt glad och tacksam efter ännu en fin dag och kväll i New York. Det finns så mycket att uppleva här och jag gör spännande saker hela tiden men det känns ändå inte stressigt. Jag känner att jag är i stunden, utforskar och gör det jag känner för. Det känns fint. Precis som jag har skrivit tidigare så känns det både konstigt och helt naturligt att vara här efter många år. Det är som ett andra hem som finns här när jag behöver det och som jag har längtat otroligt mycket efter. To be continued.

Lästips: Nu är jag äntligen i New York

3 Comments

 1. Ellinor Enzell 8 september, 2021 at 07:34

  Älskar att läsa om dina äventyr i NY 🙌🏼 och vilka härliga bilder du tar 😍

  Reply
  1. Tess Waltenburg 22 september, 2021 at 13:59

   Åh, vad fint att höra vännen! Tack för att du tog dig tiden att kommentera, det betyder så mycket <3

   Reply
 2. Pingback: New York High Line - En upplevelse utöver det vanliga - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *