En ljuvlig kväll på Elsa i Malmö

I söndags var det dags för riktig guldkant på tillvaron med lyxig söndagsmiddag på Elsa i Malmö. Elsa har funnits ett tag men på grund av pandemin blev det invigning först nu. Och vilken succé det blev! Vi blev bjudna på massor av härliga rätter i mysig atmosfär och med fantastiskt sällskap. Jag fick se både nya och bekanta ansikten och samtalen höll på konstant trots att vi åt samtidigt. Det var en sådan där kväll som bara kändes härlig rakt igenom och vi kom ändå hem och kunde gå och lägga oss vid 22.00. Perfekt för oss som inte är 20 längre.

Från oliver och chark till råbiff och ravioli

Det känns nästan omöjligt att gå igenom allt vi fick äta för att det var så mycket gott. Men jag ska försöka. Först ut var olika tallrikar med snacks som oliver, charkbricka och kryddiga honungsnötter. Vi fick även en god välkomstdrink med toner av rabarber. Efter det serverades burrata med apelsin och örter följt av grillat bröd med aioli och gratinerade ostron. Det bjöds på en helt fantastiskt ravioli, råbiff och skånsk entrecôte som alla tre var något av det bästa jag har ätit. Allt perfekt kombinerat med goda viner.

Om jag går dit igen inom kort så vill jag definitivt äta råbiffen igen. Det är en rätt som ligger mig otroligt varmt om hjärtat så när ett ställe gör det bra är det något av det bästa jag vet. Här serverades den med brödkrutonger vilket gav något alldeles extra. Den kan varmt rekommenderas.

Vin, ostron och ljuvlig atmosfär på Elsa i Malmö

Om du inte har varit på Elsa i Malmö så kan jag varmt rekommendera ett besök. Förutom att vara ett helt fantastiskt ställe med en ljuvlig atmosfär och fantastisk mat så har de även ett helhetstänk kring hållbarhet. Något som jag, som du vet, uppskattar otroligt mycket. De visar verkligen att man inte behöver välja mellan hållbar mat och fantastiska smakupplevelser. Jag ser väldigt mycket fram emot att gå tillbaka och är väldigt peppad på att testa deras dagar med ostron för 10 kronor. Livet för oss ostronälskare!

Har du varit på Elsa i Malmö?

Lästips: AW på San Greal med Ida och Lovisa

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *