Malmö en tisdag i december

Det här är en av årets mest intensiva veckor för min del. Jag vill verkligen känna mig ledig under julen och början av januari så jag ser till att beta av allt jag bara kan nu. Det ska bli så skönt att bara mysa, ta det lugnt och fokusera på det som faktiskt är viktigt för oss. Om du har prenumererat på mitt inspirationsmail har du redan fått ta del av mina tankar för julen, annars får du gärna klicka dig in här för att få härlig inspiration rakt i din inkorg under 2020. Jag lovar på heder och samvete att jag inte ska spamma. Hehe.

En sak jag verkligen övar mig på är att göra saker som ger mig energi när livet är som mest intensivt. Det blir så lätt att jag sitter och stirrar på datorn när jag har som mest att göra, trots att jag inte får ur mig ett enda ord. Då har jag insett att det är bättre att ta en paus, göra något roligt eller ladda batterierna på egen hand. Det ger mig så mycket och i slutändan får jag mer gjort om jag tar hand om mig själv. Det vet jag ju egentligen. Jag behöver dock påminna mig om det ofta för att faktiskt leva som jag lär.

Att vårda sina relationer

En annan sak jag är väldigt mån om är att vårda mina relationer. Jag tycker att det lätt blir fokus vid fel saker när det kommer till att umgås. Att vi måste hitta på en massa avancerade aktiviteter, ses på vissa sätt och under vissa former, att man måste ses ofta eller att allting måste vara perfekt fixat. Jag försöker släppa de kraven och fokusera på det viktigaste: Att man faktiskt ses och har det trevligt.

Jag har turen att ha vänner som jag verkligen kan vara mig själv med. De där som utmanar mig och får mig att växa. Som finns där när jag behöver det, oavsett om jag behöver prata om djupare tankar kring livet eller bara göra något roligt. En av dem är Jenny som jag hälsade på i Malmö i tisdags. Vi åt burgare, pratade, kollade på serier på hennes soffa, jag sov där och vi drack kaffe på morgonen innan hon skulle till jobbet. Det var mysigt och trevligt men ändå opretentiöst. Precis vad jag behövde.

Burgare och trevligt sällskap
Vegansk burgare med pommes
En härlig kväll i Malmö

Att ta hand om sig själv i intensiva tider

När hon hade gått till jobbet gick jag och satte mig på St Jakobs på Malmö Saluhall och började dagen långsamt. För mig gör miljöombyte stor skillnad för min kreativitet och mitt humör. Det var dock skönt att sitta där när det var lugnt och fridfullt, i och med att resten av Saluhallen inte hade öppnat än. Det var bara jag, två andra gäster, en god macka, kaffe och mina tankar. Jag behövde verkligen det.

Det händer väldigt mycket för mig både privat och professionellt just nu och vissa dagar känner jag mig rent ut sagt som en urvriden disktrasa. Jag tycker att det är viktigt att prata om det också så att flödet på bloggar och sociala medier inte bara blir en sörja av perfekta inredningsbilder och cafébesök. Livet går upp och ner och det är okej att må dåligt och ha det tufft. Att jag försöker anamma en medveten livsstil och prioritera saker som gör mig lycklig innebär verkligen inte att jag har ett perfekt liv där allt går som på räls. För mig är det viktiga att hitta sätt att hantera tuffa perioder snarare än att se till att jobbiga saker aldrig händer. För det gör det.

Jag vill bara påminna om att ibland är det just de där dagarna och veckorna då jag prioriterar roliga saker som kanske är de tuffa, för att det är då jag behöver det som mest. Vi vet aldrig vad andra går igenom och det som syns på sociala medier är bara en liten del av vad livet faktiskt är. Ta hand om er själva och varandra. Jag hoppas verkligen att ni kan få en lugn och fridfull jul med fokus på det som faktiskt är viktigt för er.

Frukost på St Jakobs

Lästips: Minimalism: Friheten i att ha tid som inte är uppbokad

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *