Julstämning, ledighet och godsaker

För oss blir det en lugn och fridfull jul. Vi kommer vara hemma och fokusera på att umgås och återhämta oss efter en intensiv höst. Vi har räknat ner till jul med hjälp av vår aktivitetskalender, men vet ni? En hel del dagar har vi varit sjuka och vabbat och det har inte blivit någon lapp, och det är helt okej det med. Det viktiga är ju att vi har det trevligt och kalendern ska verkligen inte bli ett stressmoment.

För mig handlar julstämningen mycket om de olika sinnena. Jag njuter av juliga dofter, smaker och tända ljus. Jag gillar att pyssla året om men extra mycket under den mörka och grå tiden på året. Det behöver inte vara särskilt avancerade projekt. Torkade apelsinskivor blir till exempel en fin dekoration både i granen, som en del av bordsdukningen eller som en detalj i presentinslagningen.

Torkade apelsinskivor fixar julstämningen

Julgranspiff och hemmagjort pynt

Vi har valt att ha en riktig gran men har som tur är fått tag på en som ändå hade avverkats. Annars var det många som rekommenderade Smålandsgran när jag frågade om tips via stories. De levererar ekologiska julgranar direkt till dörren. Mitt mål är att bara dekorera vår med hemmagjort, återanvänt och loppisfyndat material i år. Om du vill göra eget pynt får du gärna se några varianter jag har gjort här.

Julklapparna är också klara och jag är väldigt nöjd med både innehållet och inslagningen. Det blir en blandning av olika saker som faktiskt kommer till glädje som till exempel ullsockor, hårklämmor, russin, pysselmaterial och second hand-fyndade kläder i stil med det barnen brukar tycka om. Till andra vuxna kommer vi ge ätbara presenter eller saker att göra tillsammans.

Hållbara presenter

En konstant utbäddad bäddsoffa

Under ledigheten kommer får bäddsoffa vara konstant utbäddad, fylld med kuddar och täcken. Det ska bli så skönt att göra nästan ingenting och bara vara. Vi har köpt en del filmer på Erikshjälpen och kommer nog besöka Hemmakväll i alla fall en gång för att hyra film. Är det bara jag som fortfarande uppskattar känslan av att faktiskt ta sig iväg och hyra film? Det är nog lite av en nostalgitripp för mig. Sedan har ju Hemmakväll det bästa lösgodiset också…

Så ja. Nu är det bara lite fix kvar innan jag checkar ut och vi hörs igen nästa år. Jag hoppas på att komma igen med ny kreativitet och energi efter en liten paus från sociala medier, studier och annat jobb. Vad ska ni göra under ledigheten?

En lugn och harmonisk ledighet

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *