Lyxig staycation med spa på Varbergs Kusthotell

En av alla de fantastiska saker jag har fått uppleva den senaste tiden var ett besök på Varbergs Kusthotell. Jag tog tåget upp till Helsingborg där min fina vän Mathilda Ahlberg plockade upp mig. Först stannade vi till på Linnéaträdgården i Helsingborg och åt lunch. Det var både supergott och riktigt mysigt att sitta utomhus i deras lummiga miljöer. Vi tog båda dagens vegetariska, gnocchi med salviasmör och lagrad ost, och drack frisk citrusläsk. Mums! Efter det var det dags att åka vidare norrut. Det var en lagom lång bilresa från Helsingborg till Varberg och det kändes fantastiskt att rulla in på parkeringen vid Varbergs Kusthotell. Det är en väldigt vacker byggnad som är belägen precis vid havet och man känner sig så välkommen när man kommer dit.

Spa, middag och övernattning vid havet i Varberg

Jag hade vunnit ett riktigt lyxigt paket med spa, middag och övernattning för två personer. Vi checkade in på rummet och drog direkt på oss badrockarna och gick ner till spat. Såhär i pandemitider bokar man vilken tid man vill ha tillgång till spa så att det inte är för många personer. Vi njöt av de olika poolerna, fotbad med härliga produkter, sensory shower och olika typer av bastu. Det fanns väldigt mycket att välja mellan och vi njöt till fullo.

När vi var klara med vår spa-stund gick vi upp till rummet och gjorde oss i ordning för middag. I paketet ingick en lyxig tre rätters-middag där man fick välja bland olika alternativ. Det var så fint att få sitta ner och verkligen kunna prata med Mathilda på tu man hand. I och med att vi båda har barn så ses vi i princip aldrig själva längre. Jag har inte varit på Varbergs Kusthotell tidigare men jag kommer absolut tillbaka. Det var en perfekt staycation för oss som bor i Skåne! Det gick snabbt att åka upp, och vi hade en fantastisk vistelse.

Friheten i att kunna jobba var som helst

Lyxen med att bjuda med en vän som är fotograf är dessutom att man kan passa på att plåta. Jag och Mathilda lärde känna varandra för tio år sedan när jag modellade vid sidan av gymnasiet och hon pluggade foto. Att plåta med henne känns nästan lite nostalgiskt. Vi känner varandra väldigt bra och därför jobbar vi väldigt bra ihop. Det är alltså hon som har tagit alla vackra bilder i det här inlägget. Om du är i behov av en fotograf så kan jag varmt rekommendera dig att kika in på hennes hemsida.

Jag passade även på att jobba med annat när vi var uppe. Att kunna jobba var som helst och kombinera nytta med nöje är verkligen en av de största fördelarna med att jobba som jag gör. Det är en av mina främsta drivkrafter: Att ha friheten att jobba som jag vill, när jag vill och var jag vill. Det finns såklart en del saker jag behöver göra hemma men det mesta går faktiskt att göra på distans om jag bara planerar. Det är verkligen guld värt att kunna åka iväg och få miljöombyte, jobba på distans och hämta ny inspiration.

Lästips: En magisk övernattning på The Vault i Helsingborg med Yves Rocher

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *