Fredag – Torna Hällestads lanthandel och Dalby Söderskog

Torna Hällestads lanthandel – Ett stenkast från Lund

Jag har lärt känna många fantastiska personer online som har blivit mina vänner. En av dem är Lilly Norfeldt, som driver Tormarpa Lilly, som jag har pratat med länge men som jag träffade först i fredags. Då kom hon med son och hund och hälsade på oss. Vi åt lunch på Torna Hällestads lanthandel och jag handlade med mig smått och gott inför helgen.

Om ni bor i närheten av Lund kan jag varmt rekommendera ett besök. De har allt ostar och delikatesser till grönsaker och vardagsprodukter. Maten är välgjord och god, vi beställde vars en grillad chévremacka och pumpasoppa till barnen, och serveringen är mysig med udda stolar och tända ljus. Jag ser verkligen fram emot att testa deras brunch någon helg.

Torna Hällestads lanthandel
Grillad macka till lunch på Torna Hällestads lanthandel
Min goda lunch: En grillad chévremacka
Min minsting ville läsa innan maten

Torna Hällestad ligger cirka 20 minuter med bil utanför Lund. Vi åkte just bil dit men det går även att ta buss 161 eller 159 från Dalby om man vill åka kollektivt. Jag kan även tänka mig att det är mysigt att cykla hit på sommaren. Om du vill läsa mer om Torna Hällestads lanthandel, deras utbud och öppettider så kika in på deras hemsida här.

Gillar du tips kring Lokal turism i Lund och Malmö med omnejd? Missa inte att jag har en hel kategori om just det som du hittar här.

Lokala kryddor från Torna Hällestads lanthandel
Frukt och grönt hos Torna Hällestads lanthandel

Dalby Söderskog och lek med barnen

Det känns så fint att spendera tid med människor som man bara kan vara sig själv med, och Lilly är verkligen en sådan person. Hon är öppen och genuin och vi kan prata om allt mellan himmel och jord. Vi har både delat tankar om föräldraskap och företagande och det är så kul att se barnen ha roligt tillsammans.

När vi hade ätit klart begav vi oss till Dalby Söderskog, som ligger ett par minuter från lanthandeln, och rastade både hund och barn. Det behövs inte så mycket mer än några pinnar, kottar och stigar som underhållning egentligen.

Älskade, älskade höst

Jag älskar verkligen hösten. Även om jag kan se det fina i alla olika säsonger så är det något speciellt med den här årstiden. Färgerna, den friska luften, stickade plagg, att ta långa promenader och mysa inne… Jag känner mig dessutom som mest kreativ vid den här tiden på året och trivs extra bra, helt enkelt.

Just nu ser jag extra mycket fram emot pyssel med kastanjer, löv, kvistar, rönnbär och annat fint från naturen. Det blir kanske en krans eller någon fin dekoration till bordet. Har du någon favoritårstid eller tycker du om alla lika mycket?

Lek med barnen och Lilly i Dalby Söderskog
Lek med barnen i Dalby Söderskog

1 Comment

  1. Pingback: Ljuvlig choklad från Van Ufford i Ystad - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *