Så använder jag mina Lightroom Presets

Jag älskar att använda Lightroom Presets för att skapa en enhetligt stil på mitt content. Här kan du se tre olika varianter på mina bilder. Den första är oredigerad. I den andra har jag lagt till mitt preset ”Macchiato”. Och i den tredje har jag lagt till antingen ”5th Avenue” eller ”Brooklyn Bridge”.

För mig är Lightroom ett superbra verktyg som förenklar mitt contentskapande. Jag älskar att skapa ett enhetligt uttryck i mina bilder. Utöver det vill att de ska vara vackra och tilltalande men jag är inte nördig när det kommer till redigering. Genom att skapa egna presets, och bara lägga lite tid på finjusteringar, så kan jag enkelt skapa snygga bilder utan att det tar massor av tid. Det passar mig perfekt.

Färdiga Lightroom Presets

Om du är nyfiken på hur du kan använda mina Lightroom Presets så kan du läsa mer om hur du köper dem här. Jag har satt ihop ett paket med åtta olika presets som jag använder på vardaglig basis för att göra det enklare för dig som inte har lust att skapa egna. Vilka som passar bäst varierar från bild till bild men jag hoppas att du ska kunna få användning av alla vid något tillfälle.

En vacker dag vid Ribban i Malmö

De här fotona tog jag tidigare i år vid Ribban i Malmö. Det var en väldigt vacker dag och jag är glad över att jag hade kameran med mig. Jag tycker att det blev fint med de varma tonerna i min förinställning ”Macchiato” och känslan i den svartvita förinställningen gav en väldigt effektfull känsla. Ofta föredrar jag lite mer dramatiska redigeringar med effektfulla ljus och skuggor.

Är du nyfiken på hur jag jobbar som content creator? Läs mer om det, och hur jag jobbar, här. Och dela gärna med dig av frågor och reflektioner kring Lightroom i kommentarsfältet.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *