Journaling för ökad medvetenhet och självkärlek

Mina självkärleksritualer varierar men en sak jag alltid kommer tillbaka till är journaling. Det hjälper mig att lyssna inåt och följa min intiution, att få klarhet kring vad som är viktigt för mig och det hjälper mig att visa tacksamhet för det jag har. Att skriva har varit en otroligt viktig del av min spirituella resa och personliga utveckling. Det har gett mig så mycket medvetenhet och självkärlek. Här är mina tips för att komma igång.

Kom igång med journaling

Så hur gör man då för att komma igång med journaling? Det låter kanske enklare sagt än gjort men det viktiga är att börja. Efter hand kommer du utveckla din alldeles egen journaling practice och komma fram till vad som funkar för dig. Allt du behöver är en skrivbok och en penna. Välj gärna dessa med omsorg och ta dig tid att hitta de som verkligen känns rätt för dig. Skapa sedan en lugn och trygg plats där du kan landa innan du börjar skriva. Om du känner in så kanske det är någon plats hemma som du intuitivt dras till.

Känn in hur det känns att sitta här och skriva. Förändra platsen om du behöver. Du kan till exempel städa undan, torka av ytor och se till att det känns fint och trivsamt. Det viktiga är att det är en plats som är din där du kan landa i dig själv, reflektera och hämta ny energi. Testa gärna att skriva vid olika tillfällen på dagen och se hur det känns. Finns det någon tidpunkt som gör det enklare för dig att känna in din intuition? Trivs du bäst med att gå upp innan alla andra för att få en lugn stund på morgonen? Eller kanske att skriva efter lunchen? Innan du går och lägger dig? Testa dig fram för att hitta en ritual som känns rätt för dig.

Journaling för att höja din vibration

Med hjälp av journaling kan du höja din vibration och det är ett fantastiskt verktyg för manifestering. Att skriva upp saker du är tacksam för varje dag är ett sätt att höja din vibration. Se till att skriva ner det du är tacksam för så ingående och detaljerat som möjligt. Låt dig själv känna in känslan av tacksamhet och glädje i hela dig. Genom att känna tacksamhet för det du redan har påverkar du både ditt mindset och din vibration. När du känner glädje och tacksamhet just nu kan du även attrahera mer av det du vill ha i ditt liv.

Du kan även höja din vibration genom att sätta intentioner inför dagen. Att välja att gå in i dagen med värme, kärlek, tacksamhet och kreativitet. Testa dig fram kring vad som känns rätt för dig och ger dig energi och inspiration. En morgonritual med journaling behöver inte ta mer än ett par minuter men kan göra stor skillnad för din dag. Du kanske gör så att du sätter intentioner inför dagen på morgonen och skriver upp vad du är tacksam för på kvällen? Skapa en ritual som känns härlig och inspirerande för just dig.

Självkärlek i vardagen

Vill du leva med mer självkärlek och omtanke för dig själv? I min kurs Självkärlek i Vardagen får du nya journaling questions i varje modul som hjälper dig att lyssna inåt. Vi går till botten med dina värderingar, vad självkärlek är för dig, dina behov och hur du kan skapa hållbar förändring i ditt liv. Det här är en kurs för dig som vill börja leva med mer kärlek och omtanke för dig själv men som inte riktigt vet var du ska börja. Det är en coachande och vägledande kurs där du får verktyg och inspiration kring hur du kan skapa hållbar förändring i ditt liv. Tack för att jag får vara en del av din resa!

Lästips: Självkärlek och återhämtning i vardagen

1 Comment

  1. Pingback: Längtar du efter mer självkärlek i vardagen? - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *