Jag visste inte vad jag sprang mot när jag började springa

Först började det som en viskning. En längtan någonstans inombords. Som om någonting sa ”Det finns mer, våga tro”. Och även om det var tystare än bruset av hela världen så fanns det alltid där. Det lät mig aldrig riktigt komma undan. Vart jag än vände mig försökte det kalla på min uppmärksamhet igen och igen. Men samtidigt smög sig rädslorna på för jag visste ju inte vad jag sprang mot. Och det jag hade kändes bekvämt även om det gjorde mig så olycklig att jag knappt hade någon livsglädje kvar.

”Även om det var tystare än bruset av hela världen så fanns det alltid där. Det lät mig aldrig riktigt komma undan. Vart jag än vände mig försökte det kalla på min uppmärksamhet igen och igen.”

För det är det som är saken för så många av oss. Att vi har fått lära oss att nöja oss med saker som inte är rätt även om det tar sönder oss. Och vi vet ofta inte vad vi springer mot när vi börjar springa. Vad som finns där på andra sidan. Allt vi har är den där viskningen djupt inom oss, vår längtan, våra drömmar och vårt hjärta. Och det är så fruktansvärt läskigt att följa den där längtan. Men det är också precis det det innebär att vara modig. Att våga känna varenda liten och stor rädsla och välja det som känns rätt ändå.

Jag visste inte vad jag sprang emot när jag började springa. Det fanns inga svar på alla frågor jag hade. Ingenting kändes tryggt, stabilt eller säkert. Jag valde att släppa allting jag hade fått lära mig att finna mig i och från början sprang jag bara för att rädda mig själv. Med andan i halsen valde jag mig. Någonting jag aldrig riktigt hade gjort tidigare. Och med varje steg framåt växte sig viskningen starkare.

Nu vet jag vad jag sprang mot. Vad den där viskningen handlade om. Och jag är evigt tacksam gentemot kvinnan jag var då. Hon som vågade välja mig trots att hon inte visste vad som väntade.

Så till dig som står där och inte vet vad du springer mot: Jag vet hur det känns. Men en dag kommer du att möta livet du sprang mot. Det som alltid var menat för dig. Och tro mig när jag säger att det kommer vara värt det tusen gånger om.

Lästips: Du kan alltid gå tillbaka till att nöja dig

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *