Det är inte de duktiga flickorna som kommer rädda världen

Jepp. Jag sa det. Och jag står för varje ord. Jag är nämligen otroligt trött på bilden av att det enda sättet att rädda världen är genom att stressa och pusha sig själv. Som om vi bara offrar oss lite till och går under på köpet så kommer vi göra skillnad en gång för alla. Jag köper inte det. Precis som med anting annat i livet så vill jag problematisera, ifrågasätta och propsa på att det visst finns en annan väg.

Jag tror nämligen inte ett dugg på att det är de duktiga flickorna som kommer rädda världen. För mig är det självklart att det är de rebelliska, ansvarsfulla kvinnorna som kommer göra det. De som fan inte finner sig i hur dåliga saker är (pardon my french). Som vågar ryta ifrån, ta plats och inte låter sig tystas. De som har gjort jobbet med sig själva och på ett stabilt och grundat sätt vågar trotsa vad vi har lärt oss att finna oss i.

”Tänk vad mycket mer skillnad vi kan göra om vi är väl utvilade och ger oss själva näring och njutning. När vi verkligen orkar kavla upp ärmarna och göra det som krävs för att skapa en bättre värld.”

All förändring vi vill åstadkomma i världen börjar med oss själva. Och jag är så trött på myten om att vi måste dränera oss själva och offra oss för att göra skillnad. Oavsett om det gäller att stressa halvt ihjäl sig för att återvinna varenda förpackning eller att bita ihop när ens hormonella hälsa havererar för att man prompt ska äta 100 % växtbaserat även när kroppen säger nej.

Tänk vad mycket mer skillnad vi kan göra om vi är väl utvilade och ger oss själva näring och njutning. När vi verkligen orkar kavla upp ärmarna och göra det som krävs för att skapa en bättre värld. Och när vi dessutom kan tillåta oss själva att vara mänskliga och göra saker ”good enough” istället för att snöa in oss på detaljer och skuldbelägga oss själva för allt vi inte gör.

Det är inte de duktiga flickorna som kommer rädda världen. Det är de kärleksfullt rebelliska ansvarsfulla kvinnorna som kommer göra det. Och tro mig när jag säger att vi verkligen behövs så som världen ser ut idag.

Är du med mig?

Lästips: Kära hållbarhetsrörelse. Jag är tillbaka.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *