Fynda second hand på Facebook Marketplace

Det finns många olika sätt att komma igång med second hand. Beroende på var du bor kan du välja på allt från fysiska butiker, loppisar och vintage till klädbytardagar och onlinetjänster. Jag älskar att hitta nya sätt att handla begagnat och tipsar gärna vidare. Här delar jag med mig av tips och inspiration för dig som vill fynda second hand på Facebook Marketplace – En av de tjänster jag använder allra mest just nu.

Mina senaste second hand-fynd

Jag har gjort flera härliga Marketplace-fynd den senaste tiden. En hel del av dem har faktiskt varit gratis. Sedan vi flyttade in i den här lägenheten har jag letat efter ett runt bord med iläggsskiva till köket. Jag har velat ha möjligheten att få plats med både mer mat på bordet och mer människor runt det. För om det är något jag älskar så är det att kunna ha personer jag bryr mig om över på fika, frukost eller middag.

Problemet är att många fler än jag har förstått finessen med runda bord. Så jag har letat, letat och letat utan att hitta något begagnat som kändes prisvärt. Men häromdagen så hände det! En person i Södra Sandby, ungefär 30 minuter från Lund, skänkte bort ett ovalt bord med iläggsskiva. Så en dag efter jobbet hoppade jag i bilen och hämtade det. Jag vill nog måla om det men redan nu är det ett stort lyft.

Och dagen efter såg jag att en annan person i Löddeköpinge skänkte bort tre vackra trästolar. Och om du har följt mig ett tag vet du nog att jag älskar att mixa och matcha olika stolar. Så jag fick sätta mig i bilen igen efter jobbet och åka dit. Så nu har jag ett nytt bord och tre nya stolar och det enda jag har betalt för är bensinen. Vilken lyx! Jag kommer antagligen vilja klä om sitsarna någon gång men de duger fint såhär så länge.

Kom igång med Facebook Marketplace

Men måste man ha bil för att komma igång med Facebook Marketplace? Absolut inte! Du väljer själv vilket område du söker inom och du kan dra ner det till det som är gång- och cykelavstånd också. När det gäller bortskänkes, och vissa andra saker, söker jag dock gärna längre bort. Här i Lund är det ofta stor konkurrens om sakerna så man kan vinna mycket på att åka en bit.

Mitt främsta tips på Marketplace är att vara snabb, trevlig och sköta saker smidigt. Framförallt om du vill köpa något som är billigt eller attraktivt för många. Enligt min erfarenhet av att sälja där så får man massor av Facebooks färdiga ”Finns den här varan kvar?” meddelanden så om någon skriver ett eget meddelande och är trevlig så sticker det ut. Måste man välja mellan flera personer så känns ofta den personen mer seriös.

Utöver det är mitt tips att ha tålamod. Både när du väntar på att rätt sak ska komma och när du söker. Du kan behöva komma på olika sökfraser på samma sak (köksbord, matbord, matsalsbord, etc), skriva samma ord på engelska eller scrolla runt en del. Men det är ofta värt det. Du kan även behöva ge det lite tid innan rätt sak dyker upp. Om du har lite is i magen så kan du dock göra fantastiska fynd.

Har du några fler tips till den som vill fynda second hand på Facebook Marketplace? Dela gärna med dig i kommentarsfältet! Ju fler vi kan få att handla second hand desto bättre.

Häromdagen la jag dessutom ut en reel där du kan se hur vi har inrett vårt sovrum. Både mattan och garderoben vi har fixat där är från Facebook Marketplace. Garderoben var dessutom ännu ett fynd vi hittade gratis. Det var lite klurigt att få hit den men det var verkligen värt det.

Lästips: Inred med återbruk och second hand – Idag lanserar jag min nya webbkurs!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *