Hej Vabruari!

Så var det första februari och vi börjar månaden och veckan med VAB. Vabruari är i full gång med andra ord! Det blir en lugn måndag hemma för oss istället för att dra igång veckan för fullt. Vi har varit ute en stund i det härliga vädret men annars blir det soffläge och mys hela dagen. Vi har laddat upp med extra kuddar och filtar och tar det bara lugnt.

Jag hade egentligen tänkt börja ha måndagar som min content-dag då jag planerar och förbereder inför veckan, men fick snällt tänka om idag. Ibland blir saker inte alltid som tänkt och det får vara okej. Jag försöker istället njuta av att vi har en lugn och skön dag tillsammans och tänka att det jag väl hinner med i jobbväg får vara good enough.

Det är fantastiskt att vara egen på många sätt och vis. Man har en helt annan flexibilitet och kan ofta skjuta på saker till en annan dag, samtidigt så finns det ingen annan som tar över och den känslan kan vara tuff i dessa tider då det blir mycket VAB. Jag försöker sänka kraven både när det kommer till barnen och jobb. Det får vara okej att det blir enkel mat, flera mellis, soffmys, TV och att jag fokuserar på det som är viktigast med mitt eget. Kan jag stryka saker från listan så gör jag helt enkelt det.

Det gav i alla fall ny energi att vi kom ut en liten stund och solen gör så mycket för mitt humör. Jag väcks liksom till liv på nytt när ljuset kommer tillbaka. För mig är det bara viktigt att jag inte gasar på för fullt när jag får ny energi. Det är så lätt hänt att jag känner mig oövervinnerlig och tar mig vatten över huvudet men jag övar mig på att starta mjukt och lägga ribban på en rimlig nivå.

Vabbar du också? Eller har du kommit igång med jobb igen? Känner du att du har fått en mjukstart eller har det dragit igång för fullt? Dela gärna med dig av hur det ser ut för dig i kommentarsfältet. Vi kanske kan hjälpas åt med tips kring hur man kan tänka för att inte känna sig överväldigad i dessa tider?

Lästips: Att sänka kraven under VAB-tider

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *