Hållbar inredning: Skapa en stor förändring med små medel

Brukar du fynda second hand till hemmet? Hur brukar du göra när du uppdaterar ett rum?

Vår lägenhet börjar mer och mer kännas som ett riktigt hem. Jag har långsamt börjat fylla den med guldkorn från olika second hand-rundor och Tradera-budgivningar. Det är fantastiskt vilken känsla man kan skapa genom att blanda saker från olika tillfällen och i olika stilar. Den bohemiska stilen är ett genomgående tema. Det blir dock mer eget när sakerna inte är fyndade i ett färdigt, massproducerat paket utan en mix av smått och gott. 

Inred med en mix av olika stilar, smått och gott

Jag har dock känt ett tag nu att sovrummet har känts lite kalt och att jag skulle vilja skapa en mer ombonad känsla. Jag älskar minimalismen som livsstil men i mitt hem föredrar jag att det känns varmt, inbjudande och mysigt. Det var då jag insåg att jag hade ett vackert mandala-mönstrat tyg som jag hade fyndat på Tradera för ett par månader sedan. Det köptes helt enkelt för att det var vackert utan en exakt plan. Jag var väldigt glad över att jag hade det hemma nu. Min man satte upp det på väggen och det blev verkligen ett helt annat rum. 

Korgen som syns på bilden är köpt på Klotet här i Lund. De har många olika schysst producerade prylar från olika märken. Det som inte är handlat second hand i mitt hem kommer ofta därifrån. Pläden är en ullpläd från Klippans Yllefabrik som jag hoppas kan hålla i generationer.

Förändra hemma med små medel

Det går verkligen att åstadkomma mycket med enkla, billiga och miljövänliga medel. Det här gick verkligen snabbt och gjorde stor skillnad. Det är lätt att sköta och har förbrukat mindre resurser än nyproducerade detaljer. Om det tas om hand kommer det dessutom kunna komma till glädje under en lång tid framöver. Jag tror att det är lätt hänt att man tänker att man måste byta allt när man ska förändra ett rum trots att detaljer kan göra enorm skillnad. Hur tycker du att det blev?

1 Comment

  1. Pingback: Lite färg kan göra stor skillnad! - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *