Superenkla veganska matlådor med buljongkokt ris och kryddiga grönsaker

Vill du äta mer växtbaserat men känner dig oinspirerad? Den här månaden är ett grymt bra tillfälle att ändra på det då sociala medier fylls till bredden av vegansk inspiration i samband med veganuary. Ni som har sett min första youtube-video i serien om zero waste såg att jag hade som mål att använda upp allt jag hade i kylen, och bland de saker jag hade fanns blandade rotfrukter och grönsaker. Vad lagade jag då? I give you: buljongkokt ris med gurkmeja + stekta grönsaker med sesamfrön. 

Ta det du har hemma, strimla det, tillsätt färsk ingefära och sesamfrön om du har det hemma. Servera med till exempel tamari, chilisås, kimchi eller andra fermenterade grönsaker efter smak. Det här är ett storkok jag älskar då det är väldigt enkelt att variera, går snabbt och är gott även dagen eller dagarna efter. Har ni några grymma veganska tips? Eller har ni kanske hittat några nya inspirationskällor på nätet? Dela gärna med er i kommentarsfältet! 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *