Pralinask ”Österlen” från underbara Österlenchoklad

Skåne är en fantastisk plats för livnjutare

31 januari 2019

Jag älskar som ni vet att göra utflykter i närområdet och uppleva saker utan att resa långt bort. Något annat jag älskar är Österlenchoklads produkter och när vi var där för ett tag sedan passade jag på att köpa med mig en del praliner och chokladkakor. Det är en speciell känsla att köpa choklad som är så smakrik att varje tugga är en upplevelse. Den här asken, som kallas ”Österlen”, var en väldigt trevlig mix av sex olika praliner med smakerna havtorn, rosmarin, äpplekaga, lavendel, hallon och spettekaka. Så vilken var min favorit? 

Kaffe och choklad
Österlen Chokladfabrik Skåne-Tranås

”Österlen” med smak av havtorn, rosmarin, äpplekaga, lavendel, hallon och spettekaka

Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag att det är svårt att välja. Alla smakerna innebär speciella minnen och känslor för mig. När jag var liten hade min mormor lavendel i sin trädgård som jag gick och viftade med händerna i för att doften skulle sätta sig. Därför är det underbart att gå tillbaka till sådana minnen genom att smaka på en lavendelpralin. Havtorn och hallon bryter av härligt med sin syrlighet mot chokladen, rosmarin ger en spännande twist. Äpplekagan är som en fika i pralinform och spettekakan likaså. 

Loppisfyndat porslin och ljuvlig choklad
Smaker av Österlen

Fik och butik i Skåne-Tranås

Om ni har vägarna förbi Österlen kan jag varmt rekommendera er att besöka Österlenchoklad personligen då deras butik och café då det är otroligt mysigt. Man kan både köpa bakverk och dricka varm choklad gjord på deras choklad. Om du inte har vägarna förbi mina trakter har de även en webbutik fylld med underbara godsaker. Kika in där!

Missa inte att spana in min kategori ”Lokal turism” om du befinner dig i Skåne och vill ha tips och inspiration kring platser att besöka.

Praliner från Österlenchoklad

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *