Schampookakor och koncentrerade produkter – Ett enkelt sätt att göra mer hållbara val

– Det här inlägget är ett betalt samarbete med Yves Rocher

Det är lätt att känna sig vilsen när man försöker börja leva mer hållbart. Det finns så många olika alternativ och saker att tänka på och det är lätt hänt att man blir så överväldigad att man till slut inte gör något alls. Mitt tips är alltid att börja smått. Att göra det man kan. Se över små, enkla handlingar och sedan lägga till mer och mer efter hand. När det man har börjat med sedan är en vana är det så mycket enklare att göra mer. Och det gör mer skillnad i längden än om man ger upp efter en vecka för att det man har tagit på sig känns för överväldigande.

Green Heroes från Yves Rocher

Min samarbetspartner Yves Rocher har en serie som heter Green Heroes som är en del av deras hållbarhetsarbete. Green Heroes innehåller tre olika produkter: Schampokaka, koncentrerat schampo och koncentrerad duschtvål. Genom att välja koncentrerade eller fasta produkter minskar du ditt avtryck i och med att onödigt vatten inte behöver transporteras. Det behövs dessutom mycket mindre förpackningsmaterial. Yves Rochers schampokaka är sulfatfri och fri från konserveringsmedel. Jag tycker dessutom att den är superlätt att använda, löddrar bra och ger ett fint resultat.

Nu när jag har testat den har jag bara kört på schampokakan och en surskölj med äppelcidervinäger. Mitt hår är nämligen väldigt tjockt men även tungt så jag försöker undvika för mycket produkter som tynger ner. När jag har använt schampokakan på det sättet blir mitt hår lent men ändå lite rufsigt och jag gillar den looken. Man kan dock säkert kombinera med balsam om man föredrar det. Jag älskar även Yves Rochers koncentrerade duschgel som ingår i Green Heroes-serien. I somras gick jag all in för Mango-doften men nu har jag plockat fram den med olivdoft istället. Att välja koncentrerade produkter eller schampokakor är dessutom väldigt smidigt om man ska bort och inte vill ha med sig alltför stora saker i neccesären.

Lästips: Vårigt, matt läppstift från Yves Rocher

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *