Friska drinkar, ostron och tacos hos Maya Cantina

Nu ska ni få ett riktigt härligt tips! I onsdags var jag nämligen i Malmö och åt fantastiskt god mat på Maya Cantina. Jag mötte upp Julia på eftermiddagen och vi började med att ta en drink på Scania Bar på Bergsgatan. Jag valde en frisk och fruktig drink som bland annat innehöll mezcal, physalis och yuzu. Mums! Om du gillar syrliga, fruktiga drinkar så kan jag varmt rekommendera den. Det är en sådan drink jag skulle kunna dricka ungefär varje vecka hela våren och sommaren utan att bli trött på den. Det var riktigt mysigt att sitta där och ta en fördrink innan vi begav oss till nästa ställe. När vi kom dit när de öppnade var det bara vi där så det gick hur bra som helst att hålla avstånd.

Mexikansk mat på Maya Cantina

Vid 16.30 promenerade vi några hundra meter till Maya Cantina på Spångatan. Jag har velat åka dit i flera månader men det har inte riktigt blivit tillfälle. En av mina största svagheter är mexikansk mat och jag har sett dem bli rekommenderade lite här och var. När jag väl kom dit förstod jag varför. Allt från drinkarna till bröden (som de gör själva) och såserna var så fantastiskt goda. Jag tänker fortfarande på ostronen jag åt som var det bästa av två världar då de var toppade med lime, jalapeños och koriander. Även här drack jag fruktiga drinkar, bland annat den på bilden som var veckans drink med mango och mezcal. Anar ni ett tema kring vad jag gillar…? Till huvudrätt testade jag två olika tacos, en Suadero och en Al Pastor, och båda var supergoda. Jag gillar ställen där man kan välja olika mindre rätter och skapa sin egen mix beroende på hur hungrig man är och vad man är sugen på.

Maya Cantina säljer även salsor och Tajin som är en grymt god mexikansk krydda. Den smakar citron, chili och salt och passar på ungefär allt. Jag har redan haft den på både pastasallad och äggröra med ost och spenat så den har många fler användningsområden än just mexikansk mat. Jag blev dock så himla inspirerad av vår middag där att jag planerar att odla koriander och chili och köpa hem lime på flaska. Här ska det lagas fräsch, smakrik och kryddig mat framöver!

Maya Cantina har öppet tisdag till lördag och du kan spana in deras meny här. Jag kan varmt rekommendera ett besök där om du gillar mexikansk mat! Jag längtar redan tills nästa besök. Tills dess får jag experimentera med mexikanska smaker och recept här hemma.

Lästips: Staycation i Malmö

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *