Fixa din bohemiska sommarlook med second hand

Det finns så mycket fint att hitta second hand. Jag mixar fynd från fysiska butiker som Erikshjälpen på Öresundsvägen i Lund och Arkivet Stockholm med onlineköp från Tradera och Sellpy. Att handla kläder second hand gör att jag kan uppdatera min garderob utan att belasta miljön i onödan. Det är dessutom snällt mot plånboken och hjälper min kreativitet otroligt mycket. Det är så roligt att få mixa, matcha och leta upp guldkorn som gör att jag kan kombinera ihop en stil som är helt min egen. Här kommer en dos inspiration för dig som vill fixa din bohemiska sommarlook med second hand.

Fixa din bohemiska sommarlook med second hand
Långklänning från By Malina
Bohemisk klänning

Plåtning i solnedgången

Häromdagen begav jag mig ut med fina Claudia som driver Den Lilla Fotobyrån och fotograferade i solnedgången. Jag hade dragit ihop en samling härliga bohemiska plagg som jag tänkte skulle passa fint till det. Det var långklänningar, hattar, batik, mönster och silversmycken. Den kortare klänningen med puffiga, långa ärmar är en ny favorit i min garderob som jag kommer använda flitigt i sommar. Och antagligen även i höst.

Det enda nya plagget som användes till den här plåtningen är min långklänning från By Malina, och den har också ett par år på nacken. Jag köpte den för två – tre år sedan. Jag tänkte att det är en sådan klänning som passar till nästan alla festligare tillfällen. Den är klassisk men bohemisk, går att styla upp och ner och med min stil är den tidlös. Passformen är väldigt tacksam om kroppen förändras och färgen gör att den är ”godkänd” för bröllop och liknande. Om jag köper något nytt väljer jag verkligen med omsorg och tänker att det ska vara plagg som jag kan använda om och om igen utan att tröttna.

Här är ett gäng tips för dig som vill fixa din bohemiska sommarlook med second hand:

 • Håll utkik efter långklänningar och lösa klänningar med vackert fall eller roliga, bohemiska detaljer. Det kan till exempel vara smockliv, mönster, tofsar eller fina knäppningar.
 • Satsa på accessoarer som hattar, silversmycket, mönstrade sjalar och väskor med fransar. Ett bälte med flätade detaljer eller nitar kan vara pricken över i.
 • Under kyligare kvällar är en mockajacka eller en jeansjacka i bikermodell perfekt att dra över en klänning eller en snygg tunika.
 • Mocka + Fransar = Sant! Oavsett om det kommer till jackor, skor eller väskor. Det är dessutom lätt att hålla utkik efter på Tradera eller Sellpy om du lägger in en bevakning.
Hållbart mode med second hand
Fixa din bohemiska sommarlook
Bohemisk stil med hållbart mode
Fixa din bohemiska sommarlook med second hand
Bohemiskt porträtt
Fixa din bohemiska sommarlook med second hand

Vilket är ditt bästa stylingknep i sommar? Har du kanske några tips på var man hittar bra second hand som jag inte har nämnt här? Dela gärna med dig i kommentarsfältet! Och glöm inte att spana in Claudias hemsida och följa henne på Instagram. Hon är verkligen fantastiskt duktig och jag kan rekommendera henne till alla som behöver en fotograf.

Lästips: Uppdatera garderoben med second hand

4 Comments

 1. Annika Andebark 30 juni, 2020 at 21:01

  Vilka härliga bilder!

  Under åren när jag var gravid köpte jag uteslutande second hand. Idag handlar vi få kläder – brukar botanisera i min pojkväns garderob och sliter hans skjortor tills de spricker i sömmarna. En vid skjorta är det perfekta sommarplagget – svalt och bra som solskydd.

  Reply
  1. Tess Waltenburg 7 juli, 2020 at 22:07

   Ja, att använda det man redan har är ju toppen! Det viktiga är att tänka ett extra varv innan man köper något nytt tycker jag, sedan finns mycket antingen i den egna garderoben eller att köpa begagnat.

   Reply
 2. Malin+Lundskog 1 juli, 2020 at 16:16

  Wow för din kreativitet!

  Även om jag inte gör samma stil som du, så håller jag med om alla vinster med second hand och att verkligen tänka efter före …

  Tycker dessutom att det är kul att ”behöva” leta och inte direkt hitta det (jag tror att) jag vill ha. Då hinner jag landa i om det verkligen är något jag behöver/vill ha eller inte …

  Härlig inspiration och fantastiskt vackra bilder!

  Reply
  1. Tess Waltenburg 7 juli, 2020 at 22:06

   Tack fina du! Ja, man vinner verkligen på att tänka efter före. Och det är ju toppen att vi alla har olika stilar och utgår från det som faktiskt funkar för oss!

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *