Färska, ekologiska grönsaker rakt från bonden

För mig känns det viktigt att barnen försöka få mina barn att förstå var mat kommer från. Varför vi försöker välja så mycket hållbart och ekologiskt som möjligt. Vi pratar ofta om hur olika saker odlas och tillverkas. De får följa med till vår lokala Reko Ring. Vi odlar en del själva på balkongen även om det är i väldigt liten skala. Jag tänker att den insikten gör det enklare att förklara varför jag inte vill slänga mat istället för att tjata om att inte göra det. Och att de förhoppningsvis kan känna samma tacksamhet som jag gör över att få äta fantastiskt god mat som är producerad på ett schysst sätt. Den känslan gör att allt blir mycket godare tycker jag.

Fina, färska råvaror som ger matglädje

För ett par dagar sedan fick vi hem vår första leverans grönsaker från Fresh Land Sverige. Den innehöll två av barnens absoluta favoriter: Apelsiner och körsbärstomater. Fresh Land levererar färska grönsaker och frukter rakt från bonden till dörren. Man köper frukterna och grönsakerna i lådor men de har även blandade varianter där man får lite av varje. Jag är väldigt sugen på att testa deras ekologiska andalusiska säsongslåda eller deras ekologiska iberiska låda nästa gång. Att köpa ekologiska, fina råvaror av hög kvalitet gör mig mycket mer kreativ i köket och öppnar för nya matupplevelser. Just nu är jag väldigt peppad på att testa nya, fräscha sommarrecept. Sitter du kanske på något bra tips?

När det kommer till mat och hållbarhet försöker jag tänka att man kanske inte kan kryssa i alla ”boxar” varje gång men att alla bra val är bättre än ingenting. I det här fallet blir det ekologiskt och plastfritt, en annan gång blir det kanske lokalt och plastat. Det är lätt att känna att man alltid kan göra mer men jag fokuserar hellre på att fira det jag gör. Och att köpa fantastiska grönsaker från Freshland är en hållbar handling som verkligen ger livskvalitet.

Har du testat Freshlands frukter och grönsaker? Vilka är dina favoriter i deras sortiment?

Lästips: Hållbar mat från din lokala bonde

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *