Erikshjälpen på Sallerupsvägen i Malmö – Ett nytt guldkorn för second hand!

– Betalt samarbete med Erikshjälpen Malmö

Nu ska jag berätta något riktigt roligt! Jag har nämligen varit och besökt Erikshjälpen på Sallerupsvägen i Malmö och jag kan säga att den är precis lika bra som jag hade förväntat mig. Om du bor här i Skåne och gillar second hand så tycker jag verkligen att du ska åka dit.

Butiken på Sallerupsvägen är Erikshjälpens nya butik i Malmö som öppnades för ungefär en månad sedan och den ligger ett stenkast från Värnhem. Här hittar du allt från kläder i massor av härliga färger till leksaker och saker till hemmet. Det är det perfekta utflyktsmålet oavsett om du behöver något praktiskt eller något kul. Därför passar det både bra för dig som är ny på second hand och dig som är en van återbrukare.

Second hand-butik som är öppen på söndagar

Som ni vet så älskar jag second hand alla dagar i veckan. Men en av de stora fördelarna med just Erikshjälpen på Sallerupsvägen i Malmö är att de har öppet på söndagar. Hit kan du alltså åka alla dagar förutom måndag och du hittar alla deras öppettider här. Jag hoppas att det sprids till alla som gillar second hand att de har utökade öppettider för jag vet att just tillgängligheten är viktig för många. Det här ger fler möjligheten att handla second hand och det gör mig väldigt glad.

Second hand-butik med café

Förutom att vara en trevlig butik så har Erikshjälpen på Sallerupsvägen i Malmö dessutom ett riktigt mysigt café. Här hittar du allt från scones, våfflor och mackor till morotskaka, wienerbröd och kanelbullar. På helgen kan du även avnjuta afternoon tea här. Perfekt för dig som vill ta en riktig heldag och njuta av allt från second hand till godsaker. Är du sugen på något matigare? Prova gärna deras soppa.

Caféet på Erikshjälpen i Malmö har en stor sittyta med både soffor och stolar. Det passar perfekt för dig som har med dig barn då det finns gott om plats och mycket att välja på. Utöver det är det dessutom väldigt prisvärt så det är snällt mot plånboken även om man är många.

En sak jag verkligen uppskattar hos Erikshjälpen på Sallerupsvägen i Malmö, förutom allt jag tidigare nämnt, är att de har en teststation för elektronik. Det må vara en liten detalj men för alla oss som vet hur det är att köpa defekta varor begagnat är det väldigt uppskattat. Jag förstår att många är rädda för att köpa saker som till exempel elektronik begagnat i och med att de kan vara defekta så det här är en toppenidé.

Second hand för barn i olika storlekar

Har du barn? Hos Erikshjälpen på Sallerupsvägen i Malmö hittar du massor av barnkläder i olika storlekar. De har dessutom allt från barnvagnar till leksaker, böcker och dockor. Jag köpte en klänning till min dotter i hennes nästa storlek. Ett av mina bästa lifehacks för att hitta billiga barnkläder är just att vara ute i god tid. Den här kostade 29 kronor och var i fint skick. Ett riktigt kap!

Att second hand är bra för miljön vet nog många men för mig är det minst lika mycket en ekonomisk fråga. Jag har sparat otroligt mycket pengar på framförallt barnkläder genom att handla det mesta second hand. Om man bor här i Lund och Malmö så finns det verkligen ett fantastiskt utbud och jag är så tacksam för det.

Röda mockapumps och den lilla svarta

Förutom kläder till barnen kikade jag även på kläder och accessoarer till mig själv. Sedan jag började bygga upp en kapselgarderob väljer jag allt som kommer in i min garderob med omsorg så det blev inget den här gången. Jag hittade dock flera guldkorn som du kan kika på om du har vägarna förbi. Ett par röda mockapumps från Footlight i storlek 39,5 fick åka ner i min korg tillsammans med en ljusgrön collegetröja och två svarta fodralklänningar. De kändes inte helt hundra för mig men de kanske får flytta hem till dig istället?

Att handla second hand är verkligen ett toppensätt att leva hållbart och ekonomiskt och samtidigt skapa en personlig stil. Det man hittar second hand är ju ofta mycket mer unikt än om man köper det som är trendigt från en kedja. Därför ger det en fantastisk möjlighet att faktiskt känna in vad man gillar och trivs i.

Vilket är ditt bästa tips för den som vill handla mer second hand? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

Lästips: Second hand hos Erikshjälpen i Åkarp, Burlöv och Malmö

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *