Second hand hos Erikshjälpen i Åkarp, Burlöv och Malmö

– I betalt samarbete med Erikshjälpen Malmö

Håll i hatten för här kommer en stor second hand-guide! Jag tog en heldag igår och åkte till Erikshjälpen i Åkarp, Burlöv och Malmö för att hitta härliga begagnade fynd. Det finns så många bra second hand-butiker i Skåne och jag är lyckligt lottad att ha flera av dem nära. Oavsett om du är ute efter möbler, husgeråd, kläder, leksaker eller inredning så hittar du massor av tips på bra second hand här. Jag älskar att botanisera bland olika prylar och det finns så mycket fint att hitta. Häng med för att se vad som finns i Erikshjälpens butiker!

Erikshjälpen second hand i Åkarp

Om du har sommarkort i Skåne så är det här en perfekt utflykt. Ta buss 130 från Lund till Åkarp Alnarpsvägen så har du Erikshjälpen i Åkarp på andra sidan gatan. Det här är en stor butik som har lite av varje. Det finns både vanliga IKEA-möbler och gedigna gamla hantverksmöbler, kläder och leksaker till barnen, saker till hemmet och ett mysigt café. Jag fyndade kläder från Villervalla i toppenskick till barnen, en klänning till mig själv och saker till hemmet. En sak jag köpte var saker till barnens leksakskök. Ett av mina bästa tips är att skippa leksakssaker till köket och istället köpa små formar, slevar, koppar och liknande i bra kvalitet second hand. Det finns SÅ mycket och de håller hur bra som helst!

Jag gillar verkligen att Erikshjälpen har skyltar i butikerna där man kan se exempel på vad pengarna går till. Förutom att vara prisvärt och miljövänligt så är det fint att pengarna man spenderar får gå till något gott. Ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet går verkligen hand i hand. Det kanske känns som en liten handling att gå till en second hand-butik istället för till andra möbel- eller klädaffärer men det gör stor skillnad i det långa loppet. Framförallt om vi alla tänker till och gör det vi kan. Handlar du främst second hand för att det är kul eller för att det gör gott?

Erikshjälpen i Åkarp är ett av de ställen som har ett mysigt café där man kan ta en fika för att ladda batterierna. Här kan du även inspireras av inredningen som är gjord av second hand och återbruk. Erikshjälpen i Åkarp har öppettider 11.00 till 18.00 måndag till torsdag och 11.00 till 16.00 fredag och lördag som det ser ut nu. Kolla dock gärna in på deras hemsida för uppdaterade öppettider om du läser det här i efterhand. Om du vill köra hit så finns det även en ordentlig parkering.

Erikshjälpen i Burlöv

Nästa stopp var Erikshjälpen i Burlöv som är en pop up-butik. Den ligger inne på Burlöv Center och det går snabbt att ta sig hit med buss 130. Hoppa av på hållplats Burlöv Center så är du precis utanför. Här hittar du också lite allt möjligt men inte så mycket möbler då det är en tillfällig butik. Det finns barnkläder, textilier, detaljer till hemmet och annat kul. Jag älskar när second hand blir mer tillgängligt och det känns klockrent när det läggs vid ”vanliga” butiker. På så sätt kan förhoppningsvis fler svänga inom och kolla runt även om de inte brukar handla second hand.

På Erikshjälpen i Burlöv finns inget café i och med att det är en popup men det finns gott om caféer, lunchställen, matbutiker och annat i resten av köpcentret. Perfekt för dig som vill göra alla ärenden samtidigt! Det är även smidigt att ta tåget eller att köra hit om du inte vill ta bussen. Erikshjälpen i Burlöv har öppet på vardagar 11.00 till 19.00, på lördagar 11.00 till 17.00 och på söndagar 11.00 till 17.00 som det ser ut nu.

Erikshjälpen i Malmö

Sista stoppet var Erikshjälpen i Malmö som ligger på Cypressvägen 8. Det är enklast att ta sig hit med bil men jag tog stadsbuss 1 till Kastanjeplatsen och gick den sista biten vilket var några hundra meter. Om du gör om min runda så tar du buss 130 till Södervärn och byter till stadsbuss där. På Erikshjälpen Malmö hittar du också lite av varje. Det är en stor butik som har ett ordentligt utbud och massor av prylar, kläder och möbler i olika stilar. När jag var på plats fanns det snygga vintage lampor, fina ljusstakar i mässing, en vacker gul retro dockvagn, massor av skor, koppar med förgätmigej och massor av annat. Second hand är verkligen fantastiskt när man kan hitta en variation av stilar på ett och samma ställe.

Erikshjälpen i Malmö hittar du även ett mysigt café där du kan slå dig ner i lugn och ro och ladda batterierna. Att fika på Erikshjälpen är väldigt prisvärt och de har ofta bra erbjudanden. När jag var där kunde man till exempel köpa kaffe och våffla för 25 kronor. Som hittat! Jag åt en våffla i Åkarp och en i Malmö. Varför ändra på ett vinnande koncept…? Erikshjälpen Malmös öppettider som det ser ut nu är 11.00 till 18.00 måndag till torsdag och 11.00 till 16.00 fredag och lördag. Kolla dock gärna in på deras hemsida för uppdaterade öppettider om du läser det här i efterhand.

Varje gång jag handlar second hand påminns jag om hur roligt, kreativt och inspirerande det är. Det är så kul att besöka nya butiker och se hur utbudet ser ut där. Även när man åker tillbaka till sina favoritbutiker så uppdateras utbudet hela tiden. Det är nog mitt bästa nybörjartips: Hitta en butik du gillar och gå dit om och om igen. Då lär du känna deras utbud och vet var du ska leta efter olika saker. Handlar du ofta second hand?

Lästips: Fika och shopping på Erikshjälpen på Öresundsvägen i Lund

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *