Mina kosttillskott för en hållbar vardag

– Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

För mig är kosttillskott en räddare i vardagen. Inte för att det ersätter en varierad kost men för att det får mig att må bättre över lag. Det gör i sin tur att jag även har energi att äta mer varierat. För det är faktiskt inte helt lätt att få till regelbundna måltider med ADHD och alla verktyg som ger mig en mer hållbar vardag är guld värda. Jag är långt ifrån en näringsexpert utan har läst på och testat vad som passar just min kropp och mitt liv. När jag delar med mig av tips är det aldrig för att du ska kopiera det rakt av själv. Ta till dig och testa det du tror kan funka för dig, men lyssna alltid på kroppen! Om du vill läsa mer kan jag varmt rekommendera ett besök hos min vän Ila som driver Morotsliv. Hon har lärt mig otroligt mycket om kost och helhetshälsa för en hållbar vardag.

Olja och fett för energi

Jag försöker få i mig olika fetter regelbundet för att hålla en jämn energinivå under dagen. Den här MCT-oljan är min ”go to”-olja när jag behöver ny energi. Den är en otroligt snabb källa till ny energi och är perfekt att ha i allt från kaffe till guldmjölk. Den är 100 % kokosbaserad men har en neutral smak och doft vilket gör att den passar till det mesta. I början kan det kännas konstigt att ha fett i kaffet, eller i annan dryck, men jag upplever att man vänjer sig. En annan sak jag ofta har hemma är ghee. Ghee är klarnat / skirat smör som går att ha i allt från varma drycker till matlagning. Det är både väldigt gott, ger extra fyllighet och smak till maträtter och ger extra energi under dagen. Min favorit är Kung Markattas ghee som är gjord på ekologiskt smör.

Jag har märkt att min hjärna fungerar så himla mycket bättre när den får tillräckligt med fett. Att hålla en jämn energinivå med enkla medel gör så mycket för att få vardagen med ADHD att fungera. Jag har svårt för att få i mig regelbundna måltider men knep som att ha näringsrika mellanmål hemma och tillsätta extra fett till den mat jag väl äter är guld värda. Allt blir så mycket enklare när man accepterar hur man faktiskt fungerar och jobbar med sig själv.

Vitaminer, mineraler och Omega 3

Jag äter även vitaminer, mineraler och mer generella kosttillskott. Här har jag försökt hitta en mix som funkar för mig och jag har läst på mycket både hos Bodystore och hos Morotsliv. D-vitamin äter jag i första hand för min hormonella hälsa och det har gjort underverk för mitt mående. Magnesium och Ashwagandha hjälper mig i min ADHD-problematik. Magnesiumet minskar trötthet och tar bort lite av känslan av rastlöshet och Ashwagandha har en lugnande, orosdämpande och sömnfrämjande effekt. Omega 3 äter jag då jag har förstått att det har extra stora fördelar för oss med ADHD, även om det såklart är bra för andra också.

Jag tar även Vitamin B12, ImmunBalans från Holistic och Selen. De flesta av mina kosttillskott kommer från märkena Holistic och Vitaprana som båda finns att köpa hos Bodystore. Det är där jag handlar alla mina kosstillskott men även andra ekologiska snacks och skafferivaror. Jag har inte testat många olika märken och jämfört men jag upplever att dessa funkar väldigt bra för mig.

Utöver att ta kosttillskott dagligen försöker jag se till att ha raw bars och andra enkla snacks hemma som ger näring och ny energi. Att få till en fungerande vardag med ADHD handlar om så många olika saker men att göra små förändringar i kosten har hjälpt mig mycket. Om du vill beställa något från Bodystore så blir jag väldigt glad om du vill gå via min länk. Det ger mig lite provision utan att det kostar dig något extra.

Lästips: Enkla, näringsrika mellanmål som förenklar vardagen

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *