Hållbart mode – Jeans och krispig vit skjorta

Det är någonting speciellt med klassiker. Jag älskar att testa nya saker stilmässigt men jag kommer ofta tillbaka till säkra kort. Ett par jeans med perfekt passform. Dr Martens. Mina favoritsmycken. En krispig vit skjorta eller min vintage Ralph Lauren- kavaj som brukade vara min mormors. Vad som är nyckelplagg i ens garderob varierar såklart från person till person men det är fint att känna att man har någonting att komma tillbaka till. De där plaggen som alltid känns rätt oavsett vad.

Jag trodde aldrig att en vit skjorta skulle vara ett nyckelplagg i min garderob men here I am. Det var nog egentligen småbarnsåren som talade när jag bestämde mig för att aldrig bära vitt igen. Även om jag älskar jordnära och mörkare toner så är det någonting speciellt med en krispig vit skjorta, eller hur? Att jag sedan inte äger ett strykjärn är ett samtalsämne för sig.

Så hur stylar man en vit skjorta? Jag gillar en klassisk look med svarta byxor och blazer. Sedan uppskattar jag verkligen att kombinera den med ett par vanliga blåjeans och Dr Martens. Den kan dessutom vara riktigt snygg instoppad i min roströda tyllkjol. För mig känns det bäst att ha ärmarna uppkavlade, att inte knäppa den hela vägen upp och att ibland slå en knut nedtill för att ge den en mer edgy look.

Vad som krävs för att skapa en hållbar garderob är så himla individuellt. Jag tror att det viktiga är att våga testa sig fram och känna in vad som känns rätt för en själv. I det här inlägget har jag delat med mig av tips och idéer för dig som vill skapa en hållbar garderob och i den här kategorin hittar du massor av second hand-tips.

Hur stylar du en vit skjorta?

Lästips: Uppdatera gamla kläder och tyger med textilfärg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *