En guide till Greenwich Village, SoHo och East Village

Det finns otroligt mycket att upptäcka i New York och jag känner verkligen att jag bara skrapar på ytan. På varje gata finns nya guldkorn och jag älskar att promenera runt och utforska nya platser. Jag har promenerat runt otroligt mycket i närområdet i Greenwich Village, SoHo och East Village och hittar alltid nya caféer, butiker och annat roligt att utforska. Här hittar du flera av mina både nya och gamla New York-favoriter. Om du är på Manhattan kan jag varmt rekommendera dig att promenera runt här i området och njuta av allt det har att erbjuda.

Gelato hos Amorino

I Greenwich Village, ett stenkast från Washington Square Park, hittar du gelaterian Amorino som har fantastiskt italiensk glass. Jag tog en standardbägare med två olika smaker: choklad och Dulche de Leche. Sedan promenerade jag bort till parken och satte mig i solen. För mig är en riktigt god glass alltid ett säkert kort och gelaterian Amorino har massor av goda sorter. Rekommenderas varmt!

Småskalig shopping på Mo:Vint

På 318 Bleecker Street hittar du Mo:Vint som är en liten butik med plagg i avslappnad, bohemisk stil. De har plagg för både barn och vuxna och jag hittade en otroligt fin jumpsuit och en grågrön mjuk t-shirt. När jag är i New York ser jag till att stötta småföretagare precis som jag gör hemma. Det finns så många mysiga butiker där så det är verkligen inte svårt. Mo:Vint har en riktigt härlig stil som jag gillar och plaggen jag köpte är i riktigt härlig kvalitet. Jag ser fram emot att visa upp outfits med dem framöver! Om du är i Greenwich Village kan jag varmt rekommendera ett besök där.

Mat och drinkar på The Folly

På West Houston Street hittar du The Folly, min favoritbar. Här kan du äta avslappnad men otroligt god mat och dricka välkomponerade drinkar. Sitt i baren och ta en öl, boka bord och dela på ett gäng olika rätter, drick en riktigt bra cocktail eller beställ in varma chips med guacamole. The Folly är ett mysigt, gediget ställe där det finns hjärta bakom allt. Därför kommer jag gärna tillbaka hit om och om igen. Om du vill testa min favoritdrink är Queen Anne’s Revenge det du ska sikta in dig på. Den är fantastisk!

Frukost, kaffe och mat på Caffé Reggio

Caffé Reggio på MacDougal Street, mitt stammisställe, kan du köpa allt från kaffe och bakelser till pasta och drinkar. Det här är en riktig New York-klassiker som du inte får missa om du är i närheten. Inredningen är fantastisk och atmosfären är riktigt mysig. Om du kommer hit när det är lugnare finns det gott om plats att sitta och läsa eller skriva. Jag tar gärna en avocado- och äggmacka, omelett med rökt lax och sparris eller en smarrig bakelse när jag är där. Missa inte att testa Caffé Reggios klassiska cappuccino om du är här. Den är fantastisk!

Det finns otroligt mycket att upptäcka på Manhattan och det här är bara en handfull favoriter. Har du några tips på platser i New York som man inte får missa? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Lästips: New York High Line – En upplevelse utöver det vanliga

1 Comment

  1. Pingback: Eataly Flatiron - Ett inspirerande matparadis på Manhattan - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *