Eataly Flatiron – Ett inspirerande matparadis på Manhattan

En av många härliga upplevelser jag hade i New York var mitt och Ellinors besök på Eataly Flatiron. Eataly är en fantastisk matmarknad och restaurang på Manhattan där du hittar massor av italienska delikatesser. För det första finns det hylla efter hylla med pasta i alla möjliga färger och former. För det andra finns det allt från bakelser och kaffe till färska grönsaker och charkuterier. Oavsett om du vill köpa med dig fantastiska råvaror eller slå dig ner och äta något gott är Eataly ett fantastiskt besöksmål. Här finns något för alla smaker och allt är av fantastisk kvalitet.

Italiensk matmarknad och lunch i fantastisk miljö på Eataly Flatiron

Vi strosade runt en stund i butiken innan vi tog hissen upp till deras rooftop-restaurang där vi hade bokat bord. Och wow, vilken upplevelse det var! Maten var ljuvlig och miljön var något utöver det vanliga. Vi kände båda för pasta, men tog två olika varianter, och det var ett riktigt bra val. Pastarätterna var enkla men otroligt goda. Helt ärligt så finns det få saker i matväg som jag uppskattar lika mycket som perfekt tillagad pasta. Men det har nog till viss del att göra med mängden billig torrpasta jag har ätit genom åren…

Till maten drack jag en riktigt god blodapelsinläsk och funderade på hur fantastiskt det hade varit att få vara en ätbloggare. Alltså inte en matbloggare, utan någon som bara äter god mat hela tiden. Tror du att man kan få till det? Att hitta företag som vill sponsra mig bara för att äta utan att jag är receptkreatör eller bloggar om matlagning? Jag kan i alla fall garantera att jag hade sålt in god mat som ingen annan om jag får ta bilder när jag äter. Som en nära vän till mig skrev när jag la upp stories härifrån ”Hitta någon som ser på dig som Tess ser på pasta”. Det gäller självklart även bakelser, hehe.

Lyxig picknick i Central Park med bakelser från Eataly

Efter lunchen passade vi på och utforskade marknaden ännu mer. Det fanns så himla mycket gott vi ville köpa med oss men vi bestämde oss för att köpa sex stycken minibakelser och kaffe. Sedan tog vi tunnelbanan till Central Park och hade en riktigt lyxig picknick. Minns du när jag skrev om att jobba på café i New York har varit på min vision board och nu blev verklighet? Så var det även med min Central Park-bild.

När jag gjorde min vision board insåg jag hur mycket som handlar om upplevelser. Och även om de äventyr jag var en del av i New York såklart var helt fantastiska, och något utöver det vanliga, så känns det fint att de saker jag visualiserar faktiskt är nära min verklighet idag. Det finns alltid något fint att uppleva, en vacker miljö att sitta i, något gott att äta och fina samtal att ha med vänner. När vi vill manifestera är det så viktigt att komma ihåg att vara tacksamma för det vi redan har i vårt liv.

Har du varit på Eataly Flatiron? Hur var din upplevelse? Jag vill väldigt gärna åka dit under någon annan säsong i framtiden då de tydligen dekorerar taket på takterassen efter årstid. Tänk vad magiskt att uppleva den magiska hösten i New York där till exempel!

Lästips: En guide till Greenwich Village, SoHo och East Village

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *