Rädda mat med Too Good To Go

Brukar du tänka på ditt matsvinn? Det var en av de första sakerna jag började tänka på när jag ville leva mer hållbart och det känns som något de flesta av oss kan göra något åt. Det slängs så ofantligt mycket mat i Sverige. Det sker såklart i alla led av produktion och konsumtion men enligt Naturvårdsverket sker runt 70 % av matsvinnet i hushållet. Vi kan alltså göra stor skillnad om vi är kreativa och tänker på hur mycket ätbar mat vi slänger. Att minska sitt matsvinn är dessutom ett smart spartips för dig som vill dra ner på dina matkostnader.

Minskat matsvinn och vardagslyx i ett

Den senaste tiden har vi testat en, för oss, ny app som heter Too Good To Go. Där bokar man en ”magic bag” som man oftast hämtar dagen efter. Den fylls sedan med det som har blivit över under dagen och man hämtar den på bestämd tid. Hur bra som helst! Det känns fint att både minska matsvinn, förenkla vardagen och stötta restaurangerna som annars hade fått slänga fullt ätbar mat. Det känns extra viktigt i dessa tider.

Vi räddade till exempel middag en fredag då vi tog med middag från två olika ställen och har mer än en gång räddat bröd och bullar från Konditori Baktanken. Priserna varierar från ställe till ställe men jag tycker att det har varit otroligt prisvärt på alla ställen vi har provat. Vi har fått mycket för pengarna och det har känts lyxigt att kunna unna sig frallor och god fika mitt i veckan. Kolla till exempel in den härliga kanellängden med äpple på bilderna här. Mums!

Har du testat Too Good To Go? Vilka ställen har du handlat hos i så fall? Eller har du något annat smart tips kring hur man kan dra ner på matsvinnet i vardagen? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Lästips: Så kan du dra ner på dina matkostnader

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *