Dockhusrenovering med återbrukade material

För snart fem år sedan födde jag mitt första barn och jag fick för mig att jag ”behövde något att göra” under föräldraledigheten. Det räckte ju inte med att plugga på distans och vara förälder. Jag fick för mig att jag skulle renovera ett dockhus men tji fick jag när jag varken orkade eller hann med det. Ja, kära medföräldrar, det är helt okej att skratta gott åt min naivitet. Nu, två barn och fem år senare, känner jag dock ny inspiration och har börjat så smått igen. Min tanke är att renovera dockhuset med hjälp av återbrukade material och saker som annars hade slängts. Har du någon rolig idé på något jag skulle kunna återbruka? Jag tar tacksamt emot tips!

Renovera dockhus från Lundby

Dockhuset är ett från Lundby i klassisk modell och jag har samlat på mig möbler både från min familj och från second hand. Jag har till exempel hittat en del hos Erikshjälpen på Öresundsvägen här i Lund. Min tanke är att blanda klassiska dockhusmöbler och egenpysslade projekt. Det finns så mycket man kan använda för att göra ”nya” återbrukade dockhusmöbler! Jag har sedan länge samlat på mig glasspinnar, små burkar och kartonger som jag har tänkt göra något kul med. Glasspinnarna har jag även börjat använda som tak till dockhuset.

Har du renoverat ett dockhus någon gång? Har du kanske tips på bra guider och inspiration? Dela gärna med dig i kommentarsfältet! Jag är långt ifrån expert utan testar mig fram så alla tips är välkomna. Jag ser verkligen fram emot att ta mig an det här återbrukspysslet nu när jag har mer ork och energi än för fem år sedan, hehe.

Lästips: Lite färg kan göra stor skillnad!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *