Haka på #5wearchallenge och aktivera din garderob!

Är du pepp på att aktivera garderoben? Haka på #5wearchallenge så inspirerar vi varandra att använda det vi redan har hemma! Du väljer själv om du vill dela med dig av gamla bilder på ett plagg du har använt ofta eller om du vill utmana dig själv att använda samma plagg flera gånger den här veckan eller månaden. Du kanske till och med vill bjussa på tips kring hur man kan styla ett specifikt plagg på 5 olika sätt? Låt inspirationen flöda och gör det som känns kreativt och roligt för just dig! #5wearchallenge är en del av #slowfashionfebruary som är vårt månadstema för Sustainable Influencers så tagga gärna oss i dina inlägg. Här är några plagg i min garderob som har använts väldigt flitigt hittills:

Den blommiga singoallablusen

Den här blusen var både skön och snygg och hängde med i min garderob länge! Jag hade den som en bastopp till både jeans och kjol och älskade den. Efter ett tag blev den dock mest hängande, helt enkelt för att jag har så många andra plagg jag gillar, och då fick den vandra vidare till någon annan i en second hand-grupp på FB. En hållbar garderob handlar ju både om att använda det vi har och att låta plaggen cirkulera när vi inte använder dem längre.

Den prickiga omlottklänningen

För ett par månader sedan köpte jag den här härliga omlottklänningen från MbyM på Uma Bazaars rea och den har använts flitigt sedan dess. Jag har både haft den som sommarklänning med nätta skor, med sneakers och i lager-på-lager-outfits med mysiga koftor och bikerjackor. För mig är det en väldigt användbar klänning som både passar fint till vardag och fest. Den är både fin och väldigt bekväm så jag bär den gärna till de flesta tillfällen. När jag väl köper nytt är jag mån om att göra medvetna köp och välja plagg som jag ska trivas i länge. Detta är ett sådant plagg.

Den gråa ullhatten

Ett av mina bästa second hand-fynd någonsin är den här grå ullhatten. Den passar till allt från kappa och klänning till bandtröjor och går både att klä upp och klä ner. Som ni ser så har den även fått följa med på plåtning med Den Lilla Fotobyrån där jag bar den med bröllopsklänning. En väldigt användbar accessoar med andra ord! Den är inköpt på Stadsmissionen i Stockholm och är för mig ett guldkorn i min hållbara garderob.

Vad är en hållbar garderob för dig?

Vad som är en hållbar garderob varierar från person till person och jag tror att det viktiga är att utgå från sig själv. Vad gillar du? Vilka färger, mönster och former använder du helst? Stil är så otroligt personligt och jag tror att det blir så mycket roligare när man vågar vara trygg i det man gillar istället för att följa trender. Därför ser jag väldigt mycket fram emot den här utmaningen där vi alla får lyfta plaggen och accessoarerna som ligger just oss varmt om hjärtat. Hakar du på #5wearchallenge? Kika in på min Instagram för fler tips och idéer!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *