Café Mandeltårtan i Ronneby

Som du säkert vet älskar jag att hitta härliga ställen att stötta lokalt både här i Lund och i närliggande städer. Det finns så mycket att uppleva precis runt hörnet om vi bara ser oss omkring. Ett av många härliga ställen jag besökte i somras var Café Mandeltårtan i Ronneby. Det är ett riktigt mysigt litet café som ger Astrid Lindgren-vibbar och har underbart god fika. Ett tips är dock att vara ute i god tid för vissa saker tar slut snabbt när det är högsäsong.

Min familj har ett hus utanför Ronneby så vi har varit där ett par gånger. Den här gången var vi där mitt under semestertider och det var riktigt härligt väder. Först tog vi en god lunch på uteserveringen och sedan tog vi en fika. Det var härligt att sitta länge och njuta av både god mat och härligt sällskap.

Mysigt café med lunch i Ronneby

Café Mandeltårtan har allt från matiga sallader till ljuvliga bakverk. Jag valde en caesarsallad med tupp, en rabarbertårta och en äppelmust. Det finns en hel del platser inne men även en rymlig uteservering. När vi var där var det dock kö så mitt tips är att antingen välja lite mer udda tider eller ha gott om tid så att det inte känns stressigt. Hit hade jag gärna åkt och handlat med mig fika inför ett besök i Ronneby Brunnspark också om det inte fanns plats i serveringen. Det ligger nämligen väldigt nära.

Hos Café Mandeltårtan kan du även köpa med dig färskt bröd och jag kan tänka mig att det är den perfekta semesterlyxen. Tänk vad härligt att äta riktigt goda mackor vid havet efter en utflykt till stan eller göra matsäck och åka ut till Karön. De hade även mjukglass när vi var där. Ett riktigt guldkorn med andra ord. Hit kommer jag komma tillbaka många år framöver.

Har du besökt Café Mandeltårtan? I så fall, har du någon favorit i deras sortiment?

Lästips: En ljuvlig kväll på Elsa i Malmö

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *