Beyond Retro i Stockholm

De här bilderna har blivit liggandes på min dator och glömts bort men som tur är är tipset lika aktuellt nu. Idag vill jag nämligen tipsa om härliga Beyond Retro i Stockholm. De har nämligen ett fantastiskt utbud av retro så om du är i krokarna borde du verkligen ta dig tid för ett besök. Om du gillar vintage har de allt från klänningar och blusar till väskor och skor från olika decennier. Cocktailklänningar med spets och blommiga maxiklänningar. Utbudet varierar självklart, precis som i alla andra second hand-butiker, men om du gillar retro så tror jag att du kommer hitta något som faller dig i smaken.

Vintage, retro och second hand i Stockholm

Jag har en ganska blandad stil och försöker ha ett öppet sinne när jag handlar second hand. Jag blandar gärna nya plagg med lapparna kvar och blandar med riktiga retro-pärlor. Mitt hjärta klappar dock lite extra för vintage. Dels för att det verkligen ger känslan av att ha något som är ”one of a kind” men även för att kvaliteten ofta är helt fantastisk. Har ett plagg, ett par skor eller en väska klarat sig i 10, 20 eller 30 år så är de ofta tillverkade för att hålla.

Second hand kan verkligen få en att fundera över textilproduktion, eller all typ av produktion egentligen, och hur den har förändrats över tid. Hur kommer det sig att något som har ägts och slitits av flera personer kan hålla bättre än ett plagg som är några veckor gammalt? Varför är vi beredda att betala 500 kronor för en klänning som fast fashion-företaget har betalat några kronor för att tillverka i ett utvecklingsland men tycker att 200 kronor för en vintage-kappa är dyrt? Vi kan skapa stor förändring bara genom att tänka till och ifrågasätta våra egna tankesätt, normer och värderingar.

Har du handlat på Beyond Retro i Stockholm? Vilket är ditt bästa fynd därifrån?

Lästips: Arkivet second hand i Stockholm

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *