Du behöver inte leva någon annans liv. Bara ditt eget.

Att leva sitt eget liv kan vara svårt. Det borde vara det mest självklara som finns men vi blir ständigt matade med mallar kring hur vi ska tänka, hur vi ska känna, hur vi ska se ut och hur vi ska vara. Vi får höra att vi ska ”vara oss själva” bara för att i nästa sekund bli matad med ännu fler boxar och snäva ramar som vi förväntas passa in i. Inte konstigt att vi blir utmattade, känner oss stressade och vilsna. Om vi försöker vara som alla andra blir det ju en ständig kamp där vi aldrig riktigt har gjort tillräckligt. Det finns alltid någon till som har åsikter. Som vill berätta för oss vad som är rätt.

Men vet du vad? Det enda livet du behöver leva är ditt eget. Och hur goda intentioner andra än har så är det ur deras perspektiv. Utifrån vad som är rätt för dem. Det innebär inte nödvändigtvis att det är rätt för dig. Och jag vet hur svårt det är att slå sig fri från andras idéer och förväntningar. Många av oss har ju blivit inpräntande sedan barnsben att vi ska vara andra till lags och det går sällan att förändra över en natt. Men att vara medveten om det och lyssna mer inåt kan göra stor skillnad i ens liv. Att ta lite mer avstånd från vad andra tycker dag för dag.

Andra säger ofta det de gör av omtanke. Det vill jag i alla fall tro. För att de har hittat något för dem och vill dela med sig. Och vi lever i en värld där vi ofta matas med att det finns en copy paste lösning på alla problem. Att det finns ett sätt att jobba. Ett sätt att vara förälder. Ett sätt att känna olika känslor på. Men det är ju långt ifrån sanningen. Vi är alla vår egen konstellation av genetik, erfarenheter, privilegier och energier och därför måste vi hitta vår egen väg. Du behöver inte leva någon annans liv. Bara ditt eget.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *