Behöver man leva i linje med sin human design?

Human Design är ett fantastiskt verktyg för personlig utveckling. Det ger oss möjlighet att förstå både oss själva och hur vi fungerar i relation till andra. På så sätt kan vi stärka vår intuition, förbättra vårt arbetsliv och få våra relationer att blomstra. Men behöver man leva i linje med sin human design? Och vad händer om man inte gör det?

En sak jag ofta säger under mina human design readings är att man faktiskt inte behöver leva i linje med sin human design. Och nu kanske du tänker. Men… Va? Jobbar inte Tess med att förmedla folks human design? Och vill hon inte att andra ska leva enligt det? Och jo, det gör jag såklart. Men jag är också den första att säga att det är okej att gå emot det ibland. Låt mig förklara.

När jag ger human design readings vet jag att det är omvälvande för den som tar emot det. Att det drar upp mycket tankar, känslor och reflektioner. Det är en otroligt vacker upplevelse att få stärka någon annan i sina gåvor och att få personen att se sig själv med nya ögon. Men jag vill inte heller att det leder till en känsla av att man ”måste” och ”borde” göra saker annorlunda. Eller att man måste förändra hela sitt liv på studs.

Din human design ska vara ett verktyg, inte en begränsning

Vår human design kommer med fantastiska gåvor. Men vad vi gör med dem är upp till oss. Och om du har fått höra hela ditt liv att du ska vara på ett sätt som egentligen inte passar dig så är det okej att det tar tid att göra saker annorlunda. Att lära sig mer om sin human design ska vara stärkande och inspirerande, inte stressande. Och ibland kan vi behöva gå emot vår design i olika lägen i livet. Men att förstå oss själva i det, och göra ett medvetet val att gå emot vår design, är ofta mer stärkande än att göra det bara för att det förväntas av oss.

Det kanske är så att du är Projector och genom det kan bekräfta dig själv i att du inte är byggd för att ”hustla” utan för att ge mycket värde under kort tid. Men du kanske ändå väljer att vara kvar på ditt heltidsjobb just nu. Eller så är du kanske Manifesting Generator och kan stärka dig själv i att det är okej att vilja göra många olika saker och att känna dig ”färdig” med något efter ett tag. Men du kanske ändå vill slutföra projektet du jobbar med just nu som egentligen inte inspirerar dig längre. Kanske är du Generator och kan bekräfta dig själv i att det ofta blir som bäst när du följer din magkänsla. Men du vill ändå kunna kompromissa med din partner och hitta lösningar som funkar för båda.

Gör medvetna val i relation till din human design

Att lära känna vår design och hur den fungerar är en resa. Framförallt när man även försöker navigera det i relation till omgivningen, personer omkring sig och ett samhälle som alltför ofta har en väldigt snäv bild av hur en människa får vara. Och det är okej att ta den tid man behöver för att hitta sitt sätt att leva enligt sin design. Det ska aldrig vara en press eller stress utan ett verktyg för att kunna stötta sig själv. Och jag upplever att det är mer stärkande att medvetet gå emot sin design än att göra det för att det bara förväntas.

Om du tar ett jobb som egentligen inte inspirerar dig men kan förstå att det drar ner din energi så kanske du inte skuldbelägger dig själv när du blir trött. Och om du förstår att du har ett stor behov av egentid så kanske du inte känner dig som en dålig mamma när du vill ha andrum även om du inte riktigt får till den egentiden just nu.

Hur går dina tankar kring detta? Känner du att du kan leva enligt din human design i vardagen? Och hur skulle jag kunna stötta dig på din resa?

Lästips: Så går en Human Design Reading till

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *