Rusar du in i det nya året eller ger du dig själv tid?

Det är en härlig känsla av nystart som kommer för många för oss kring årsskiftet. Jag tror att vi alla har känt den där känslan av ett nytt blad. Som om allt är möjligt. Och det är en underbar känsla om vi tar till vara på den på bästa möjliga sätt. Men jag vill ändå skicka en vänlig påminnelse till dig att inte rusa in i det nya året. Utan att kanske istället ge dig lite tid att landa, känna in och reflektera. Att inte bara köra på och gå ”all in” utan verkligen känna efter hur du vill att detta året ska kännas. På så sätt kan du låta ett hållbart 2022 växa fram där du bygger långsiktig framgång och njuter av resan.

Bye bye hustle

En sak jag verkligen har känt in är att jag är SÅ färdig med ”the hustle”. Att försöka passa in i en manlig norm av hur arbete ska se ut. Jag är för det första kvinna, har en menscykel och har alltså inte en 24-timmarscykel vilket ”vanliga” arbetsdagar är planerade efter. Så under 2022 vill jag verkligen bli bättre på att omfamna min cykel, jobba enligt den och hitta styrkan i de olika faserna. Jag är även Emotional Manifestor i human design vilket gör mig ojämn i mina energier och jag vill verkligen fördjupa min kännedom av mina egna ebbs and flows. Sedan tänker jag att vi alla rent generellt hade mått bra av att göra slut med hustle-kulturen för gott. Jag tror nämligen stenhårt på att både människor, organisationer och samhället i stort hade blomstrat om vi alla faktiskt mådde bra. Myten om att saker blir bättre av att vi dränerar oss, kör slut på oss och bränner ut oss kan vi väl lämna bakom oss i 2021? Eller vad säger du?

Hello flow!

Det jag istället vill omfamna under 2022, och framåt, är flow. Flow med mina egna energier, med min glädje, mina drömmar och mitt liv. Att verkligen få känna mig levande och låta det genomsyra allt jag gör. Vi behöver såklart alla en viss struktur men som jag ser det är det ett stort problem att vi ofta är för mycket i det ”maskulina”. Det är så lätt att fastna i görandet, strukturen, disciplinen och de mätbara målen. Även om jag vill ha kvar det så vill jag bjuda in mer feminina energier under 2022 och låta alla delar av mitt liv blomstra. Saker behöver inte vara så himla stela och seriösa hela tiden och jag tror verkligen att magi händer i balansen mellan de två.

Vågar du ge dig själv utrymme att reflektera och landa?

En sak jag tror att många är rädda för, inklusive jag själv, är att verkligen sitta med känslorna över det gamla året. Att verkligen våga känna in och reflektera över det som kanske var jobbigt, obekvämt eller till och med riktigt tufft. Men ibland är det just genom att sitta med det och låta det lära oss något som vi kan bygga hållbar förändring framåt. Genom att veta vad som inte har fungerat, vad som inte har känts bra och vad vi inte vill ha blir det ibland lättare att veta vad vi vill ha. Så våga fråga dig själv om du ”kör på” och springer in i det nya året liiiiite för att fly från det gamla. Våga landa mellan det gamla året och det nya så att de mål och visioner du sätter verkligen känns rätt för dig. På så sätt kan du bygga hållbar framgång under 2022 på ett sätt som verkligen är i linje med livet du vill leva.

Hur går dina tankar kring detta? Är det något som väcks i dig när du läser det? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.

Lästips: En summering av mitt omvälvande entreprenörsår 2021

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *