Vad inspirerar och berör dig?

Jag funderar ofta på vad jag kan lägga till i mitt liv för att göra det extra härligt. Vad som får mig att känna mig levande. De där sakerna som får igång min kreativitet, inspiration och glädje. Det kan vara allt från att lyssna på en ny spellista på Spotify till att köpa en vacker stickling på Tradera. Att ha ett samtal med en vän som väcker nya tankar och funderingar kring livet. En god kopp te, chokladpraliner eller en matupplevelse på restaurang. Det kan vara stunder i naturen, i skogen, vid havet eller helt enkelt bara i en park här i stan. Eller en besök på ett café med vacker inredning, ett museum eller en annan vacker plats.

Jag försöker även vara medveten om vem jag följer på sociala medier. Ger det här kontot mig någonting? Ger det mig ny inspiration, kreativitet eller viktiga tankeställare? Det handlar inte om att kontrollera allt in i minsta detalj och se till att exakt allt vi gör är givande, men att välja medvetet vad vi har kvar i vårt liv. Oavsett om det gäller prylar, relationer eller inspirationskällor. För de ska ju vara just det, källor till inspiration och utveckling, inte något som får oss att bli missnöjda med våra egna liv.

När jag går igenom tuffa perioder behöver jag inspirationen mer än någonsin. Det kan vara en stor tröst att vila ögonen på något vackert eller läsa en klok text när annat stormar. Jag behöver allt från det estetiska uttrycket till texter och låtar med djup. Saker som berör mig, på riktigt. Jag tror att inspiration finns att finna på så många olika ställen. Online och i verkligheten. I böcker och foton. I samtal och stunder av tystnad. Och så vidare. Just nu suger jag i mig ljudböcker och poddar som aldrig förr. Det är ett fantastiskt sätt om du, precis som jag, har svårt för att finna ro att sitta ner med en bok men älskar att ta till dig av nya böcker. Mina senaste favoriter är ADHD – Från duktig flicka till utbränd kvinna och Lycka till med resten av livet. Jag lyssnar på promenaden, när jag sitter på tåget och när jag städar. Det är helt fantastiskt.

Vad inspirerar och berör dig? Var letar du ny inspiration när motivationen tryter?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *