Vad är lyx och livskvalitet för dig?

Vad är lyx och livskvalitet för dig? Jag tror att vi alla behöver tid för oss själva, att skämma bort oss själva, men jag tror även att vi alltför ofta får höra att vi behöver mycket för att kunna göra just det. Lika mycket som jag vill uppmuntra er att betala för upplevelser istället för prylar tycker jag också att det inte ska behöva vara nödvändigt för att ladda batterierna. Jag älskar att åka på spa, att gå på restaurang och att uppleva nya saker men jag vill i första hand skapa ett liv som jag mår bra i och inte känner att jag behöver en paus från. 

Jag försöker hitta små saker i mitt vardagliga liv som ger mig energi och glädje. Som långa promenader på egen hand. Tid på min yogamatta. God mat, som inte behöver vara särskilt dyr, som vi lagar hemma. Att dansa runt helt fritt till musik som gör mig glad. Jag uppskattar även de tillfällen då jag kan komma iväg och sova för mig själv, gå upp i min gamla pyjamas och dricka varmt kaffe. Jag har insett att många av de saker jag behöver just nu är saker som innebär noll prestation då jag har mycket med annat i livet. Vad gör du för att ladda batterierna? 

Lästips: Hur mycket liv är det värt?

5 Comments

 1. Pingback: Minimalism & konmari: Utrensning av sentimentala prylar - Tess Waltenburg

 2. Pingback: Hållbar livsstil: Aktiviteter som är billiga eller gratis - Tess Waltenburg

 3. Pingback: Vad är en hållbar livsstil? - Tess Waltenburg

 4. Jasmin 12 april, 2020 at 08:14

  Känner så igen det med att inte vilja ha mer krav på prestation… Trillar lätt dit annars. Börjar gärna dagen med att meditera en kvart eller så, det sätter tonen för mig på något vis.

  Fler saker jag gör för att ladda om:
  1. Går ut med hunden. Har aldrig mobilen med då. Andas in och ut djupt. Tittar på naturen och ser på hundens livsglädje. Ren glädje även för mig. Och motion samtidigt.
  2. Om jag är helt själv hemma någon timme. När sambon drar på äventyr med hunden själv t ex. Jag blir helt harmonisk i lugnet och hittar tillbaka till mig.
  3. Onsdagkvällar. (När det inte är virustider.) Kör då mjuk yinyoga och meditation på ett yogacenter. Den bästa investeringen för min kropp å själ. ?

  Reply
  1. Tess Waltenburg 18 juni, 2020 at 20:29

   Tack för att du delar med dig! Jag tror att det där med prestation är viktigt, att man får ha vissa saker som ”bara” får vara. Jag har ingen hund men att ta promenader utan mobilen, och utan musik i öronen, gör mycket för mig också. Framförallt om jag går ut tidigt på morgonen när resten av världen inte riktigt har vaknat än. Tack för dina tips, det tar jag med mig <3

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *